„Aš manau, kad pirmiausia pasitikėjimas turi būti visuomenės labai pozityvus. Aš tikiuosi, kad jis (tikslas) yra realus - dėl to mes ir dirbame, kad situacija keistųsi į gerąją pusę. Gal kai kada šis klausimas buvo eskaluojamas blogąja prasme“, - Lietuvos radijui antradienį sakė A.Butkevičius.

A.Butkevičius taip pat sakė kad programa yra „aukšto lygio“, o pokyčiai kovoje su korupcija „yra teigiami“.

„Statistika rodo, kad situacija Lietuvoje gerėja, visuomenės susidomėjimas, pozityvas yra įvykęs. Noriu pasakyti, kad be visuomenės pagalbos jokia teisėsaugos institucija su tomis problemomis nesusitvarkys. Džiaugiuosi, kad visuomenės požiūris keičiasi vertinant korupciją Lietuvoje“, - sakė A.Butkevičius.

Jis patikino, kad pats asmeniškai niekada nėra susidūręs su korupcija, tvirtindamas, jog „tie, kas mane pažįsta, tokia tema nediskutuoja“.

Vyriausybė pirmadienį pasitarime pritarė Nacionalinės kovos su korupcija 2015–2025 metų programos projektui. Šia programa tikimasi pasiekti, kad Lietuvoje 2025 metais gyventojų, įmonių vadovų ir valstybės tarnautojų, teigiančių, jog per pastaruosius penkerius metus davė kyšį, būtų ne daugiau kaip 10 procentų. Šiais metais tiriant korupcijos paplitimą taip teigiančiųjų buvo 31 procentas.

Vyriausybės parengtą programą dar turės patvirtinti Seimas.

Prezidentė: pilietinė ir politinė valia yra geriausias ginklas

Dalia Grybauskaitė
Korupcija yra kiekvieno piliečio asmeninis priešas, su kuria kovoti padeda principingumas, pilietinė ir politinė valia, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Sukanka dešimt metų, kaip minima Tarptautinė antikorupcijos diena. Ji ragina nepaliaujamai kovoti su korupcija. Tai – ir valstybės, ir kiekvieno asmeninis priešas. Prieš piktnaudžiavimą nėra geresnių ginklų kaip skaidrumas ir visuomenės principingumas, pilietinė ir politinė valia“, - Prezidentūros išplatintame kreipimesi Tarptautinės korupcijos dienos proga sakė prezidentė.

Gruodžio 9-ąją visame pasaulyje minimą Tarptautinę korupcijos dieną iniciavo ir paskelbė Jungtinės tautos - diena minima kasmet nuo 2004-ųjų. Ši diena skirta atkreipti dėmesį į plintančią korupciją ir paskatinti žmones užkirsti jai kelią.

Gruodžio 9-oji pasirinkta todėl, kad šią dieną 2003 metais Meridoje (Meksikoje) įvyko aukščiausio politinio lygio konferencija kovos su korupcija problemoms spręsti. Jos metu buvo pasirašyta Jungtinių Tautų konvencija prieš korupciją.