Toks pasiūlymas buvo pateiktas trečiadienį vakare vykusiame frakcijos posėdyje. Kaip Eltai sakė frakcijos seniūnė Loreta Graužinienė, galutinį sprendimą dėl to ketinama priimti ketvirtadienį.

"Frakcijos nariai pasiūlė kreiptis į Generalinę prokuratūrą dėl šmeižto. Prašytume išsiaiškinti tų dokumentų autentiškumą, iš kur jie atsirado", - sakė L.Graužinienė.

ELTA primena, jog trečiadienį opozicijos lyderis Andrius Kubilius bei Liberalų ir centro frakcijos seniūnas Algis Čaplikas Seimo Pirmininkui Artūrui Paulauskui perdavė oficialius dokumentus, liudijančius, jog Darbo partijos vadovas su Rusijos pareigūnais svarsto su juo susijusių įmonių reikalus.

Prezidento patarėjas Darius Gudelis patvirtino, jog paaiškėjus, kad V. Uspaskichas sukėlė interesų konfliktą, šalies vadovas Valdas Adamkus gali pasiūlyti jam atsistatydinti

Ketvirtadienį apie ūkio ministro veiksmus numatoma kalbėti Prezidento susitikime su koalicijos Politinės tarybos nariais.

Galimą ūkio ministro viešųjų ir privačių interesų supainiojimą proteguojant su juo susijusią bendrovę "Krekenavos agrofirma" ketina tirti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisija. Opozicija ketvirtadienio posėdyje žada siūlyti sudaryti laikinąją parlamentinę komisiją, kuriai būtų pavesta ištirti V. Uspaskicho veiksmus ir jo galimai sukeltus interesų konfliktus.