Pasak jos, pirmadienį debesys storės, atkeliaus krituliai. Vakariniuose rajonuose po trumpos šlapdribos įsivyraus lietus. Rytinėje šalies pusėje vyraus šlapdriba ir sniegas.

Rytiniuose rajonuose pūs pietų, vakariniuose – pietvakarių vidutinio stiprumo vėjas.

Pirmadienį temperatūra rytiniuose rajonuose svyruos apie 0 laipsnių, kitur bus 1–3 laipsniai, o prie jūros oras sušils iki 4–5 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį tęsis šlapdriba ir sniegas. Dieną jau gausesnių kritulių nenumatoma. Tačiau, praslinkus krituliams, pradės formuotis rūkai. Vėjas nurims ir nestipriai pūs iš pietvakarių. Nakties temperatūra svyruos apie 0 laipsnių, tik pajūryje bus apie 3 laipsnius šilumos. Dieną temperatūra sieks 1–3 laipsnius, o prie jūros 4–5 laipsnius šilumos“, – prognozuoja sinoptikė.

Trečiadienio naktį gali pašalti iki 1–5 laipsnių šalčio. Dieną išliks 1–2 laipsnių šaltukas. Gausesnių kritulių šalyje nenumatoma.

Ketvirtadienį sulauksime sniego, šlapdribos, vėliau ir lietaus, stiprės vėjas. Savaitės pabaigoje atlydžio temperatūra turėtų įsivyrauti ne tik dienomis, bet ir naktimis. Bus vėjuota ir drėgna“, – LRT Radijui sakė A. Nagelytė.