Visada ir visur skubantys Maskvos gyventojai į klausimus atsakė eidami arba paprasčiausiai nesutiko bendrauti. Viena moteris, išgirdusi, kad ją pakalbinti nori žurnalistas, numojo ranka: „Aš jais netikiu“.

Kubanės kazoku prisistatęs Michalas neslėpė, kad kainos jau kyla. Vyras ėjo atsiimti algos, o į DELFI klausimą atsakė taip: „Vieną dieną – viena kaina, kitą dieną – jau kita. Kainos pastebimai ūgtelėjo. Einu pasiimti algos. Tikiuosi, kad sumokės“.

Rusijos valdžios politiką vyras palaiko. „Aišku, kad jaučiu. Algos mažėja, o kainos auga. Aišku, kad tai susiję su politika, bet aš ją palaikau“, – prisipažino Michailas.

Automobilyje sėdintis Andrejus taip pat palaiko Rusijos užsienio politiką: „Kainos kyla, tačiau Rusijos politiką palaikau“.

Kitas vairuotojas Mahomedas į klausimą iš pradžių atsako labai pozityviai: „Viskas gerai, viskuo patenkintas“. Paėjęs toliau nuo automobilio, pridūrė: „Reikia keisti 80 proc. valdžios. Nepalaikau jos politikos, bet atlyginimas geras, viskas gerai“.

Dar vienas Rusijos sostinės gyventojas Aleksejus į klausimą sureagavo taip: „Yra įstatymai, galima jų laikytis, o galima laužyti. Mes juos laužome. Visiškai nepritariu valdžios politikai“.

„Susiklosčiusi situacija mano gyvenimą veikia neigiamai. O ar yra tokių, kurie to nejaučia? O tos politikos nuo pat pradžių nepalaikiau“, – pareiškė Aleksejus.

Kitas Maskvos gyventojas, sutikęs nusifotografuoti, tačiau nepanoręs pasakyti vardo, taip pat atsakė į klausimą, ar situacija šalyje susijusi su Rusijos užsienio politika: „Susijusi. Krymo klausimu esu kategoriškai prieš. Ten kišama daug pinigų, kaip į Čečėniją, Osetiją. Karas Ukrainoje – blogai, bet dėl jo kalta Rusija. Viskas susiję. Avalynės taisymui žaliavas perkame Turkijoje, Italijoje. Vartotojų galia sumenko“.

DELFI kalbinta moteris, prisistačiusi Jelenos vardu, sako, kad ją „augančios kainos baugina“.
„Galvoju apie atostogas, kur važiuoti 2015 metais. Turkija arba Egiptas. Kainos auga, brangsta maisto produktai. Toks jausmas, kad nieko gero nesulauksime. Tos sankcijos, pinganti nafta... Mes – paprasti žmonės, tačiau rytinėms Ukrainos sritims Rusija galėtų labai padėti. Galėtų prijungti prie Rusijos“, – mano moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (933)