Jis neatmeta, kad pavojus iš Rusijos gresia ir Baltijos šalims, ypač Latvijai ir Estijai. Jose gausiausios rusų bendruomenės.

Maskvos mokslinio informacinio centro „Memorialas“ vienas iš vadovų Nikita Petrovas tikisi, kad Ukrainos tauta įveiks sunkumus. Pasak jo, Rusijoje padėtis dabar įtempta, nemažai rusų nori demokratijos, tačiau Kremliaus propagandos mašina dabar veikia itin agresyviai.

„Rusų tauta dabar suklaidinta ir prikimšta nacionalinės propagandos, kuri skleidžiama iš paties viršaus. Todėl manau, kad nemaža dalis rusų norėtų būti Europoje, norėtų lengvesnio vizų režimo. Taip pat nori neatitrūkti nuo civilizuoto pasaulio, o atvirkščiai – jaustis jo dalimi. Deja, Kremliaus politika tokia niekšiška, kad įžiebia pačius žvėriškiausius ir žemiausius instinktus – neapykantą laisvei, neapykantą žmonėms, reiškiantiems savo nuomonę. Moralinė aplinka Rusijoje labai sudėtinga“, – tikino N. Petrovas.

„Ukrainos ateitis – pagrindinis mūsų laikų klausimas. Ji daug priklauso nuo Europos Sąjungos. Jei bendrijos politika bus tokia, kokia yra dabar, manau kils mirtinas pavojus Putinui, nes jis nori suskaldyti Europos Sąjungą. Visiškai pritariu mano valdžios politikai, kad reikia palaikyti Ukrainą. Kas bus, niekas nežino, daug priklauso nuo tarptautinio konteksto“, – teigė Lenkijos laikraščio „Gazeta Wyborcza“ vyr. redaktorius Adamas Michnikas.