Prieš metus bene daugiausiai kritikos dėl miesto eglės sulaukęs Panevėžys šiemet pasistengė ištaisyti praėjusių metų klaidas.

Penktadienį, gruodžio 5 d., 18 val. įžiebta pagrindinė Panevėžio miesto eglė.

„Trys, du, vienas! Lai eglutė įsižiebia!“. Tokiais šūksniais ir šventiška nuotaika buvo įžiebta Panevėžio miesto eglė. Pernai Panevėžiui patyrus tikrą fiasko, šiemet miestas kaip niekad – sužibėjo! Puošni, elegantiška, švytinti bei spindinti eglutė nustebino visus ir pritraukė daugelį panevėžiečių pasidžiaugti šia džiugia Panevėžio miesto eglutės įžiebimo švente.

Panevėžio (kairėje)  ir Šiaulių eglutės

Susirinkusius vaikus, tėvelius, senelius džiugino puiki šventės programa. Piratų pagrobtas Kalėdų senelis su savo mažaisiais padėjėjais atnešė Kalėdų dvasią ir į 2014 m. kultūros sostinę – Panevėžį. Šventiškai nusiteikusius miesto gyventojus linksmino Panevėžio teatro „Menas“ aktoriai, popchoras „Geras“, solistai bei šokių grupės. Tačiau šventės pradžioje visus nustebino ir prikaustė netikėtas Panevėžio miesto mero Vitalijaus Satkevičiaus solo pasirodymas. Kalėdinę dainą atlikęs meras pasveikino panevėžiečius su eglutės įžiebimo švente bei palinkėjo gražių ateinančių švenčių.

Panevėžio eglutė – DELFI galerijoje:

DELFI žiniomis, šiemet miesto eglę puošė ta pati įmonė, kuri dabino ir ne itin pavykusią 2013-ųjų eglę, tačiau pati eglutė buvo gauta dovanų iš panevėžietės Irenos Čepurnienės.

„Šis medis augo prie pat jos namų, tačiau vėjuotomis dienomis kėlė pavojų – siūbavo, šaknys kilnojo trinkeles. Moteris nusprendė šią eglę ne sukūrenti, o padovanoti miestui“, – eglės priešistorę DELFI yra sakęs Panevėžio miesto Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyresnysis dizaino specialistas Romualdas Lukšas.

Šiųmetės eglės aukštis – 14 metrų. Specialisto teigimu, gyva eglė ne tik gražesnė, tačiau ir mažesnė našta miesto biudžetui.

„Tos metalinės konstrukcijos, kurias kiti miestai dengia eglišakėmis, kainuoja žymiai brangiau. Mūsų eglės biudžetas buvo 12 200 litų – jį skirsime papuošimui, girliandoms, o ir visas kalėdinis Panevėžio biudžetas tėra 64 000 litų. Į šią sumą įeina ir eglutės, ir miesto gatvių, Laisvės aikštės puošimas. O metalinis karkasas būtų „surijęs“ visus turimus pinigus“, – skaičiavo R. Lukšas.

Kalėdas pasitinka ir Šiauliai

Didžiausias metų šventes jau pasitinka ir Šiauliai – čia penktadienio vakarą, 19 val., įžiebta pagrindinė miesto Kalėdų eglė.

Šiaulių miesto kalėdinė eglė – DELFI galerijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (114)