Tokiam Vidaus reikalų ministerijos siūlymui Vyriausybė pritarė posėdyje trečiadienį.

„Tikslas buvo geras mažinti „šakutes“ valstybės tarnautojams, tačiau finansinių galimybių šiandien nėra“, - posėdyje sakė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Kaip ketvirtadienį rašo „Lietuvos žinios“, pernai gruodį Seimas patvirtino naują Valstybės tarnybos įstatymo redakciją. Joje numatyta, kad nuo 2015 metų bus pradėta mažinti valstybės tarnautojų suvienodintų pareigybių kategorijų intervalus. Pirmiausia tai paliestų žemesnių kategorijų valdininkus, o nuo 2016-ųjų - aukštesnių.

Dabar siūloma laikinai atsisakyti numatyto proceso ir terminus atidėti atitinkamai iki 2016-ųjų sausio 1 dienos bei 2017 metų sausio 1-osios.

Valdininkų profsąjungų atstovai tikina, kad taip tik dar labiau būtų didinamas atotrūkis tarp atlyginimų.

„Valstybės sektoriuje jaučiama labai didelė diferenciacija tarp mažiausius ir didžiausius atlyginimus gaunančių valstybės tarnautojų. Todėl tenka apgailestauti, kad politikai, žadėję mažinti socialinę valstybės tarnautojų atskirtį, savo pažadus pamiršta“, - teigė Lietuvos valstybės tarnautojų, biudžetinių ir viešųjų įstaigų darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Irena Petraitienė.