„Pagrindai suėmimui yra, o duomenų, kad kitomis kardomosiomis priemonėmis galima būtų užtikrinti tikslus, nėra“, - BNS sakė teisėja Jolanta Čepukėnienė.

J.Melis dalyvavo teismo posėdyje, jis teigė, kad jam galima skirti kitą kardomąją priemonę.

Nutartis dėl suėmimo pratęsimo dar gali būti skundžiama Lietuvos apeliaciniam teismui.

Lapkričio viduryje Generalinė prokuratūra paskelbė baigusi ikiteisminį tyrimą Sausio 13-osios byloje, kurioje yra 69 įtariamieji - Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos piliečiai. Šioje byloje J.Melis yra venas iš įtariamųjų.

Jis buvo sulaikytas kovo mėnesį Lietuvoje, Panemunės pasienio kontrolės punkte su Rusijos Karaliaučiaus kraštu.

J.Melis kaltinamas dėl nusikaltimų žmoniškumui ir karo nusikaltimų. Prokurorų duomenimis, Rusijos pilietis buvo viename iš tankų sovietams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą. Šis Rusijos pilietis laikomas suimtas.

Dauguma kitų įtariamųjų nuo baudžiamojo persekiojimo pasislėpė užsienyje, todėl jiems yra išduoti Europos arešto orderiai, paskelbta jų tarptautinė paieška.

1991 metų sausį karinių veiksmų prie Spaudos rūmų, Televizijos bokšto, Lietuvos radijo ir televizijos bei komendanto valandos metu buvo nužudyta 14 civilių, 32 sunkiai sutrikdyta sveikata, daugiau nei 1000 kitaip sužaloti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)