„Turbūt rusai norėtų, kad mes manytumėme, jog jie demonstruoja galią. Galbūt jie norėtų, kad mes manytumėme, jog jie yra stiprūs ir pavojingi. Ir, be abejo, jie siekia tam tikrų provokacijų, nes kai kurie lėktuvai skraido neatsakydami, be identifikacijos ar net turėdami tam tikras technologijas, kai jų nemato radaras. Tai reiškia, jog tai yra pavojinga dėl susidūrimų ar problemų, kurios gali kilti ore“, - antradienį per bendrą Baltijos šalių ir Lenkijos vadovų spaudos konferenciją Estijoje sakė D.Grybauskaitė.

„Tai nėra galios demonstravimas, neleiskime jiems tuo džiaugtis - tai kvailumo demonstravimo, neatsakingo elgesio - štai, kas tai yra“, - teigė prezidentė.

Estijos prezidentas Toomas Hendrikas Ilvesas neatmetė, kad dėl tokių Rusijos veiksmų gali įvykti panaši katastrofa, kokia įvyko Rytų Ukrainoje sudužus Malaizijos keleiviniam lėktuvui.

„Tai kelia grėsmę civilinei aviacijai. Aš iš tiesų tikiuosi griežtesnės Europos Sąjungos pozicijos dėl šio dalyko. (...) Kai lėktuvai taikos metu skrenda be atsakiklių, gali nutikti didelių katastrofų. Mes jau žinome, kas nutiko su MH17 (Malaizijos lėktuvo reisu). Mes nenorime, kad lėktuvai kristų žemyn Europoje, nes viena valstybė nevykdo savo tarptautinių įsipareigojimų“, - sakė T.H.Ilvesas.

Lietuvos vadovė su Estijos, Latvijos ir Lenkijos prezidentais Toomu Hendriku Ilvesu, Andriu Bėrziniu ir Bronislawu Komorowskiu antradienį aptarė, kaip įgyvendinti NATO viršūnių susitikimo Velse sprendimus, taip pat energetinio, kibernetinio ir informacinio saugumo klausimus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4687)