„Aš nežinau, ar rinkimai pateisins didelius žmonių lūkesčius. Aš kartais galvoju, kad rinkimai bus ne demokratijos, o, liaudiškai tariant, populizmo šventė, kuri gali įnešti daugiau politinio chaoso savivaldos reikaluose“, - šeštadienį Vilniuje vykusiančiame tarybos posėdyje kalbėjo A.Kubilius.

Jis pažymėjo, kad visiškai akivaizdu, kad šitų rinkimų reikšmė bus ypatinga - tai bus galimybė žmonėms įvertinti tiek šiandieninės centrinės vadžios valdančiosios koalicijos darbą, tiek ir opozicijos veiklą Seimą.

Tarybos posėdyje buvo pristatyti partijos kandidatai į merus ateinančiuose savivaldos rinkimuose. Jie vyks kitų metų kovo 1 dieną.

Tėvynės sąjunga-krikščionys šiuose rinkimuose tikis gauti du tris kartus merų mandatų, neu turi dabar. Šiuo metu šios partijos deleguoti merai vadovauja 13 savivaldybių.

„13 yra tas skaičius, kuris mūsų partijai nėra tinkamas. Aš galvočiau, kad mūsų merų po rinkimų turėtų būti du tris kartus daugiau,“ - kalbėjo opozicijos lyderis.

Jis partiją kvietė vadovauti šūkiu, kad savivalda turi būti sugrąžinta žmonėms.

„Ypač ten, kur seniai apraizgyta abonentiniais ryšiais. (...). Vilnių ir Drauskininkus, Kėdainius ir Uteną pagaliau reikia sugrąžinti žmonėms“, - kalbėjo konservatorių lyderis.

„Zuoko arklidžių išmėžti“ einantis M. Majauskas žada rūpintis vilniečių vaikais

Vilniuje konservatoriai kandidatu kelia Mykolą Majauską, Kaune - dabartinį merą Andrių Kupčinską, Vilniaus rajone - Europos parko steigėją Gintarą Karosą Klaipėdoje kandidatuos Seimo narė Agnė Bilotaitė.

Konservatorių tarybos posėdyje kalbėjęs M. Majauskas priminė rinkimams sutelkęs komandą, kurioje - buvęs energetikos ministras Arvydas Sekmokas ir ilgametis Kauno technologijos universiteto gimnazijos (KTUG) direktorius Bronislovas Burgis. Kandidatas neabejojo savo sėkme ir teigė, kad laimėjęs imsis įsišaknijusių miesto problemų.

„Džiaugiuosi, kad prie mano komandos prisijungė A. Sekmokas. Tai ne sutapimas, kad Andrius Janukonis iškart atsistatydino iš Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos prezidento posto. Tačiau to mums negana, Vilniaus šilumos ūkis turi sugrįžti į miestiečių, į valstybės rankas. Visi, kurie nori ir gali tiekti šilumą vilniečiams pigiau, turi turėti tokią galimybę", - kalbėjo kandidatas, kolegės Vilijos Aleknaitės-Abramikienės žodžiais, einantis išmėžti Artūro Zuoko arklidžių.

M. Majauskas tikino nuogąstaujantis, kad netrukus savivaldybės įstaigų darbuotojai gali susidurti su atlyginimų vėlavimu, ir žadėjo, kad jam laimėjus, būtų kuriamos gerai apmokamos darbo vietos, į miestą pritraukiami užsienio investuotojai.

Vienu pagrindinių M. Majausko agitacijos ašių turėtų tapti vaikai - konservatorius žadėjo skatinti gimstamumą, sostinėje įrengti moderniausią vaikų žaidimų aikštelę ir rūpintis stiprių mokyklų, tokių kaip Vilniaus licėjus ar KTUG, įkūrimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (970)