1918 m. lapkričio 23-ioji laikoma oficialia Lietuvos kariuomenės atkūrimo diena.

Minint Lietuvos kariuomenės dieną šalies miestuose vyks iškilmingos karių rikiuotės, ginkluotės ir technikos parodos, apdovanojimų ceremonijos, šventiniai koncertai.

Kaip ir kasmet pagrindinis šventės akcentas - lapkričio 23-iąją Vilniaus Katedros aikštėje vyksianti iškilminga karių rikiuotė ir paradas Gedimino prospektu iki Nepriklausomybės aikštės.

Rikiuotėje dalyvaus per 400 Lietuvos karių. Prie jų prisijungs ir šiuo metu Lietuvoje bendrose pratybose su Lietuvos kariais dalyvaujantys užsienio šalių kariai.

Iškilmingoje rikiuotėje ir parade Vilniuje, be Lietuvos karių, dalyvaus ir šiuo metu Lietuvoje dislokuoti JAV Sausumos pajėgų 1-osios kavalerijos divizijos, Vengrijos ir Danijos kariai. Iš viso rikiuotėje bus apie 100 užsienio karių.

Su švente karius sveikins šalies vadovybė, Krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vadovybė, į renginį kviečiami užsienio šalių ambasadoriai, gynybos atašė, vilniečiai ir miesto svečiai.

Lietuvos kariuomenės dienos proga ir kituose šalies miestuose vyksta iškilmingos karių rikiuotės, ginkluotės ir technikos parodos, apdovanojimų ceremonijos, šventiniai koncertai.

Sekmadienį, kaip minėta - iškilminga rikiuotė sostinės Katedros aikštėje ir paradas Gedimino prospekte, o vakare šventinis koncertas per Lietuvos televiziją.

Šventiniai kariuomenės dienos renginiai numatyti ir Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje, Kretingoje, Tauragėje.