Populiarus Rusijos naujienų portalas lenta.ru savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje D. Grybauskaitę išvadino beprote. Taip portalas iliustravo Rusijos užsienio reikalų ministerijos atsaką, kur Lietuvos prezidentei prikištos nacionalistinės pažiūros bei „komjaunuoliškas įkarštis“. Negana to, portalas pateikia savą interpretaciją: esą Vladimiras Putinas Lietuvoje vertinamas geriau nei šalies prezidentė, taigi jai belieka žarstytis pareiškimais.

„Kuo dar užsiimti prezidentei, kai jos nuosavos šalies piliečiai sako „Va, Putinas – vyras. o jinai – šiaip sau“, - šaiposi lenta.ru. 

Vienu pareiškimu lenta.ru neapsiribojo. Po to, kai penktadienį D. Grybauskaitė pakartojo Rusiją laikanti teroristine valstybe, portalas „Facebook“ paskelbė, esą prezidentė „niekaip negali nurimti“.

Netyli ir likusi Rusijos žiniasklaida. Portalas rueconomy.ru „Twitter“ paskelbė, esą savo pareiškimais D. Grybauskaitė „raunasi ant nemalonumų“. Taip pavadinta ir atitinkama portalo publikacija, kurioje Lietuvos prezidentė kaltinama aibe nuodėmių: pradedant antirusiška retorika ir baigiant nuosavos šalies ekonomikos žlugdymu.


O radijo stotis „Vesti FM“ savo „Twitter“ paskyroje tvirtina, esą D. Grybauskaitės „chamizmas negali likti be atsako“.


Siautėja ir Rusijos komunistai, Dūmoje iškėlę siūlymą nutraukti diplomatinius santykius su Lietuva. Komunistų partijos Maskvos komiteto svetainėje publikuojamas straipsnis, kurio autoriumi nurodomas laikraščio „Pravda“ bendradarbis Vilniuje Vladas Bikuličius. Jau antraštėje D. Grybauskaitė tituluojama „Pabaltijo amazone“. Publikacijoje pašiepiami prezidentės vizitai į karinius dalinius, pareiškimai apie šalies gynybą. Lietuvai prikišama, esą čia gydomi ukrainiečiai yra skerdikai. Ir, žinoma, kaip be pareiškimo, kad Šaulių sąjungos nariams bus skiepijamos „profašistinės „simpatijos“ Rusijai“.

Į informacijos srautą įsiliejo ir Kremliaus ideologu laikomas Aleksandras Duginas. Jis socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo žinia apie D. Grybauskaitės žodžius. Nuo vertinimų Kremliaus ideologas ir artimas Vladimiro Putino bendražygis susilaikė, ko nepasakysi apie jo sekėjus – D. Grybauskaitei skriejo užgaulūs komentarai: nuo pamąstymų, kad Lietuvos prezidentė „persivalgė grybų“ iki Lietuvos vadinimo „beverte valstybe“.


„Twitter“ taip pat galima aptikti vaizdelį, kurio autorius aiškiai pritaria Kremliaus pozicijai, esą D. Grybauskaitė „pranoksta net ekstremistiškiausius pareiškimus, skambančius iš nacionalradikalų lūpų Kijeve“. Šio „kūrinio“ autorius Lietuvos prezidentei „pripaišė“ Adolfo Hitlerio stiliaus ūsus.


Tas pats „Twitter“ vartotojas, nesivarginantis prisistatyti tikruoju vardu, prikiša D. Grybauskaitei ir „atminties praradimą“, šią savo mintį iliustruodamas Lietuvos prezidentės ir Rusijoje besislapstančio Viktoro Janukovyčiaus nuotrauka.




Žinoma, ne visi rusakalbiai „Twitter“ vartotojai užsipuolė D. Grybauskaitę. Buvo ir tokių, kurie Lietuvos prezidentę gyrė už „daiktų vadinimą savais vardais“.