Vadinamojo „juodojo sąrašo“ istorijoje figūravęs politikas be darbo liko, kai atsistatydino ministras Vigilijus Jukna. Bet netrukus jis įdarbintas VAT, kuriai vadovauja „darbietės“ parlamentarės ir juodosios buhalterijos bylos kaltinamosios Vitalijos Vonžutaitės vyras Sergejus Fedotovas. M. Kuklierius darbuojasi įdomiose pareigose – VAT jis pristatomas kaip „vyriausiasis patarėjas“.

Trečiadienį VAT išplatino pranešimą, kuriame aiškina, dėl ko tarnybai prireikė M. Kuklieriaus paslaugų. S. Fedotovo vadovaujama tarnyba tikina, esą buvęs viceministras pasitelktas kovai su Rusijos embargo padariniais.

„Konkursas į VAT prie ŽŪM vyriausiojo patarėjo pareigas buvo paskelbtas 2014 m. spalio 14 d. Vyriausiojo patarėjo pareigybė buvo įsteigta 2013 m. gruodžio 27 d., ši pareigybė laisva nuo 2014 m. gegužės 6 d. VAT skelbė konkursą kvalifikuotam specialistui, turinčiam patirties žemės ūkio ir tarptautinių santykių srityje ir galinčiam eiti vyriausiojo patarėjo pareigas. Šio specialisto poreikis atsirado kartu su poreikiu po Rusijos Federacijos pritaikyto embargo Europos Sąjungos valstybėms intensyviai ieškoti augalininkystės produktų naujų realizavimo rinkų“, - teigiama pranešime.

VAT tvirtina, esą M. Kuklierius dirbdamas viceministru šios tarnybos veiklos nekuravo.

Gerokai prieš šio pranešimo pasirodymą, DELFI kreipėsi į VAT su oficialia užklausa dėl M. Kuklieriaus įdarbinimo. S. Fedotovo vadovaujama įstaiga nutarė į klausimus atsakyti bendru pranešimu spaudai. M. Kuklieriaus įdarbinimas yra dalis šiuo metu rengiamos platesnės DELFI publikacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)