Šiuo metu fakulteto vestibiulyje šalia įėjimo dega žvakė, padėta J. Šikšniūtės nuotrauka. Merginos grupės draugai – sumišę. Artimiausios jos draugės šiandien į paskaitas neatėjo.

Dar ketvirtadienį buvo paskaitose

„Nuotaikos yra niūrios, per kiekvieną paskaitą šnekame apie šį įvykį. Labai keista, kai su Justina dar ketvirtadienį bendravome, šnekėjome, o pirmadienį atėjusi į paskaitą sužinojau, kad ji dingo. Mes visi labai pasimetę, iki paskutinės minutės tikėjomės, kad ji atsiras. Bet... Skaudu. Tai mūsų studentė, mūsų grupės draugė“, – liūdnai atsiduso grupės seniūnė Kristina Šukytė.

Anot jos, J. Šikšniūtė buvo nuoširdi, gera mergina, su kuria visuomet galėjai atvirai pasikalbėti.

„Tai buvo geras žmogus“, – kalbėjo K. Šukytė.

Anot jos, J. Šikšniūtė planavo baigti mokslus, susirasti darbą, norėjo dirbti Lietuvoje.

Studentė – pažangi

„Dėl šios studentės neturėjome jokių problemų, ji lankė paskaitas. Aš ir pats asmeniškai pažinojau merginą, ji ateidavo su įvairiais prašymais ar reikalais dėl studijų. Žinoma, paklausdavau, kaip jai sekasi, tai buvo pažangi ir stropi studentė. Šiandien lankiausi pas jos grupės draugus, perspėjau, kad jie būtų atsargūs, nesėstų į automobilį su nepažįstamaisiais.

Esame viešojo administravimo specialybės atstovai, turime būti pilietiški, atsakingi, jei prašo pagalbos, padėti, paskambinti į policiją. Kaip matome, visuomet šalia yra žmonės, kurie turi piktų kėslų“, – DELFI sakė Viešojo administravimo ir teisės katedros vedėjas doc. dr. Jaroslav Dvorak, kurio vadovaujamoje katedroje mokėsi ir J. Šikšniūtė.

Anot jo, jokių naujų detalių dėl šio įvykio fakulteto bendruomenė neturi.

„Tai – pirmoji tokia situacija mūsų katedroje, stengsimės asmeniškai skirti dėmesį prevencijai, paaiškinti, kaip dabar reikėtų elgtis jos draugams, kitiems studentams“, – DELFI sakė jis.