Pasak politologo, jis visus fakulteto studentus puikiai pažįsta, taigi, prisimena ir Justiną, kurią apibūdino kaip šaunią studentę, labai puikiai tėvų išauklėtą merginą.

„Nesuvokiama tragedija. Baisiausias smūgis tėvams. Šiandien pas mane buvo atėję grupės studentai. Mergaitės verkė, kaip nujausdamos nelaimę. Sakė, kad Justina niekur negalėjo užtrukti ar įsipainioti į neaiškią istoriją. Vaikas, tikriausiai, pinigus taupė – nežinau kaip ten buvo, bet dabar autobusu ne visur ir nuvažiuoti. Tikriausiai mergaitė iš bėdos rinkosi pakeleivingą mašiną ir tapo visai dar jauno siaubūno auka“, – sakė A. Bučinskas.

Tėvams dekanas pareiškė nuoširdžią užuojautą: „Baisi netektis. Ir labai gaila, kad nieko žmogus negali padaryti, negali apsaugoti vaikų“.

Draugai ir pažįstami – sukrėsti

Mergina gyveno Klaipėdos universiteto bendrabutyje šalia Socialinių mokslų fakulteto, Statybininkų prospekte.

Kartu su J. Šikšniūte gyvenusi jos draugė Giedrė neslėpė ašarų. „Tokia nelaimė atsitiko, nenoriu kalbėti“, – DELFI sakė ji.

Savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje mergina pasidalino vienintele fraze: „Ech žmones, saugokit savus...“

Kartu su ja bendrabutyje gyvenę jaunuoliai socialinio tinklo „Facebook“ bendrabučio studentus vienijančioje grupėje išreiškė užuojautą.

„Visus sukrėtė žinia, apie J. Šikšniūtės nužudymą. Didelė užuojauta jos artimiesiems ir draugams. Visiems siūlau susitikus surinkti pinigėlių ir nupirkti gražų vainiką. Būtų gražu palydėti ją į paskutinę kelionę“ – rašoma jų žinutėje.

Kur ir kada bus laidojama Justina, studentai nežinojo.

Bendrabutyje – mirtina tyla

Šios informacijos neturėjo ir bendrabučio vyresnioji administratorė Regina Stanislava Urbonavičienė. Anot jos, šiuo metu bendrabutyje neišgirsi nė garso.

„Visi vaikai eina pro šalį susikaupę, nusiminę, niekas nenori šnekėti. Visi tyli ir niekas nežino, ką daryti, kas bus. Aš ir pati esu sukrėsta, negaliu dirbti, nebegirdžiu muzikos. Bendrabutyje dabar tokia tyla, atrodo, kad čia niekas negyvena“, – pasakojo ji.

Vyresnioji administratorė asmeniškai pažinojo J. Šikšniūtę. Iš Mažeikių kilusi dvidešimtmetė Klaipėdos universiteto studentė bendrabutyje gyveno antrus metus.

„Mergina nesivalkiojo, jokių pasiaiškinimų niekada nerašė, mokesčius mokėjo, prasikaltusi nebuvo, negaliu apie ją pasakyti nieko blogo“, – pasakojo R. S. Urbonavičienė.