Kaip rašo „Lietuvos rytas“, M. Kuklierius praėjusią savaitę laimėjo konkursą, kurio sąlygos puikiai sutapo su jo išsilavinimu ir darbo patirtimi.

Valstybinės augalininkystės tarnybos atstovų teigimu, M. Kuklierius priimtas į naujai sukurtą pareigybę, kurios esą prireikė dėl Rusijos lietuviškoms prekėms taikomo embargo.

DELFI primena, kad žemės ūkio viceministrų pareigas iki kilusio skandalo ėjo Leokadija Počikovska, Živilė Pinskuvienė ir Mindaugas Kuklierius. Tuometinis žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna atsistatydino liepos 9 d. Šį sprendimą jis aiškino šeimyninėmis aplinkybėmis, kurių nekomentavo.

V. Jukna buvo sulaukęs nemažai kritikos iš Prezidentūros. Prezidentė D. Grybauskaitė pareikalavo jo atsakomybės už pavaldinių skaidrumą. 

Po vasarą kilusio „juodojo sąrašo“ skandalo pareigas eiti pradėjusi žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė į savo komandą nepkavietė grįžti dviejų „darbiečių“ - Živilės Pinskuvienės ir M. Kuklieriaus.

Kaip teigta, D. Grybauskaitės „juodasis sąrašas" iš tikrųjų buvo STT pažyma dėl ministrų ir viceministrų skaidrumo. Jame nebuvo nė vieno ministro, tačiau minėtos viceministrų pavardės.

Prezidentė D. Grybauskaitė tuomet teigė netvirtinsianti tų ministrų, kurių viceministrų pavardės yra vadinamajame „juodajame sąraše".

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)