Trečiadienį Vilniaus miesto taryba svarstė siūlymą pratęsti socialinio būsto nuomos sutartį Vilniaus senamiestyje, Šiaulių g. 5-12. Socialinio būsto nuomininkė – Marija Aldona Bytautienė, E. Šablinsko uošvienė.

Tarybos posėdžio metu konservatoriai iškėlė abejones dėl sprendimo pagrįstumo. Kaip reta, meras Artūras Zuokas su politiniais oponentais sutiko – siūlymui pratęsti socialinio būsto nuomos sutartį su E. Šablinsko uošviene nepritarta.

Konservatorius Vidas Urbonavičius DELFI teigė turįs įtarimų, kad socialiniu būstu galėjo naudotis ir pats E. Šablinskas.

Beje, būstas neprastas. Registrų centro duomenimis, buto Šiaulių g. 5-12 vidutinė rinkos vertė – apie ketvirtis milijono litų.

Kad E. Šablinskas gyveno šiame bute, DELFI patvirtino vienas iš namo Šiaulių g. 5 gyventojų. DELFI paskambinus į vieną šio namo butų, telefonu atsiliepęs vyriškis teigė, kad Seimo narys 12-uoju numeriu pažymėtame bute gyveno, bet jau nebegyvena.

„Seniai jis išsikėlė iš tenai“, - sakė vyriškis.

DELFI susisiekus su E. Šablinsku, socialdemokratas ne kartą atsisakė atsakyti į klausimą, ar jis kada nors gyveno Šiaulių g. 5-12. Politikas čia pat puolė ieškoti A. Zuoko politinių užsakymų.

„Baikit tokiu būdu manęs klausti, gerai? - piktinosi E. Šablinskas. - Tai didžiulė nesąmonė. Bandymas mane eliminuoti iš politikos, kai aš einu dabar į Vilniaus tarybą. Kad aš atsifutbolinčiau, įrodinėčiau, kad aš esu ne tas, kuo mane paišo ponas meras A. Zuokas. (…) Jis (butas – DELFI) buvo uošvienei jau labai seniai išnuomotas. Dėl politinių dalykų vėl buvo sudirbtas ir pirmyn, ir atgal. Vet buvo pratęsta – viskas, ramu. Kol kokie nors rinkimai – ir mano mielas, bet negerbiamas meras mane iškart pradeda purvinti savo užsakomaisiais straipsniais, televizijomis ir panašiai.“

Pakartojus klausimą, ar jis kada nors gyveno Šiaulių g. 5-12, politikas pradėjo niršti. „Ateisiu pas jus į DELFI ir už šitą turbūt pašnekėsim kur kas griežčiau“, - rėžė E. Šablinskas.

Vėliau, supratęs, kad kalba ėjo apie jo uošvienei išnuomoto socialinio būsto nuomos sutarties nutraukimą, politikas kiek nurimo ir patvirtino „kažkada“ gyvenęs Šiaulių gatvės 5-ajame name. „Čia visiškai nuo manęs atsieti dalykai“, - patikino E. Šablinskas.

Pašnekovas patikino gyvenantis kitur – ne mažiau prestižinėje Stiklių gatvėje. „Esu tos bendrijos vadas. Galit paklausti apačioje gyventojų, taksistų. (…) Nueikite į Stiklių g. 5 ir paklauskit ten gyventojų“, - sakė E. Šablinskas.

Tiesa, Valstybinės mokesčių inspekcijos viešai skelbiamos E. Šablinsko turto deklaracijos duomenimis, socialdemokrato nekilnojamojo turto vertė tėra 45 tūkst. litų.

Beje, dėl buto Stiklių gatvėje E. Šablinskas irgi turėjo bėdų. LNK „Žinios“ pernai liepą skelbė, kad Vilniaus savivaldybė iš parlamentaro už šį butą siekia išsireikalauti įspūdingą sumą – arti 700 tūkst. Lt. Anot televizijos naujienų tarnybos, E. Šablinskas nebuvo baigęs buto privatizavimo procedūrų, tad oficialiai būstas priklausė savivaldybei, kuri reikalavo ne tik susimokėti, bet ir išsikraustyti.