Abu politikai po pasitraukimo iš D. A. Barakausko komandos rado šiltas vietas Vidaus reikalų ministerijos (VRM) pašonėje. A. Juocevičius, buvęs valstybės įmonės „Regitra“ valdybos narys, šioje įmonėje įdarbintas iki tol neegizstavusiose generalinio direktoriaus patarėjo pareigose. E. Raistenskis ėjo Turto valdymo ir ūkio departamento prie VRM direktoriaus pavaduotojo pareigas.

Abiem politikams tapus įtariamaisiais Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir prokurorų atliekamame tyrime dėl prekybos poveikiu stambiu mastu, tiek „Regitra“, tiek Turto valdymo ir ūkio departamentas deklaravo nesant pagrindo jų nušalinimui ar atleidimui. Panašu, kad kažkas pasikeitė.

„Regitros“ atstovė Laimutė Užupė DELFI patvirtino, kad A. Juocevičius pats pasitraukė iš generalinio direktoriaus patarėjo pareigų.

„Jis nuo šiandien nebedirba. Vakar buvo paskutinė jo darbo diena. Savo noru išėjo“, - sakė L. Užupė.

Praėjusią savaitę, po DELFI publikacijos apie A. Juocevičiaus įdarbinimo aplinkybes, Seimo narė Agnė Bilotaitė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK). Politikės nuomone, buvęs viceministras įdarbintas pažeidžiant įstatyme nustatytą draudimą valstybės pareigūnams metus įsidarbinti darbo metu kuruotose įmonėse. Ar A. Juocevičiaus pasitraukimas susijęs su VTEK vertinimu, „Regitros“ atstovė teigė nežinanti.

Su Turto valdymo ir ūkio departamento prie VRM direktoriumi Vincu Žydeliu DELFI nepavyko susisiekti. Tačiau buvusio D. A. Barakausko patarėjo E. Raistenskio departamento darbuotojų sąraše nebėra. Kaip ir dėl ko jis neteko posto, kol kas nežinoma.

Iš viso STT tyrime įtariamaisiais yra penki asmenys: žinomas prodiuseris ir „tvarkiečių“ kandidatas į Vilniaus merus Rolandas Skaisgirys, A. Juocevičius, E. Raistenskis ir du verslininkai – R. Skaisgirio bičiulis, įmonės „Pradas Media“ vadovas Justinas Garliauskas bei bendrovės „NT Service“ vadovas Peisachas Kačerginskis.

DELFI primena, jog skandalo pradžioje ministras D. A. Barakauskas tikino nematantis pagrindo trauktis, tačiau staiga jis pakeitė nuomonę ir atsistatydino, motyvuodamas pašlijusia sveikata. Jo vietą užėmė buvęs policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos lyderis Rolandas Paksas STT veiksmus vadina politiniu užsakymu. Partija kategoriškai nesutinka su jos nariams mestais įtarimais, o STT veiksmų teisėtumą ginčys teisme.