DELFI skaitytojas B. Bradauską šeštadienį ryte pastebėjo sostinės Šeškinės turgaus apylinkėse. Didelis politiko visureigis paliktas prie pat pėsčiųjų perėjos, nesilaikant KET nustatyto draudimo statyti automobilius arčiau kaip 5 metrų nuo pėsčiųjų perėjos atstumu.

B. Bradauskas DELFI patvirtino, kad nuotraukose užfiksuotas automobilis yra jo. Politikas patikino porai minučių stabtelėjęs nusipirkti gėlių ir nė neįtaręs, kad mašiną palieka ne pagal KET.

„Kaip tai neleistinoje vietoje? (…) Mano mašina. Bet aš gėles pirkau... puokštę gėlių pirkau, dvi minutes kokias stovėjo ta mašina mano. Bet aš ten ženklo jokio nemačiau. Mašinų ten pilna masė stovėjo“, - stebėjosi socialdemokratas.

„Nepastebėjau tikrai to ženklo. Dvi minutės. Užbėgau, puokštę gėlių paėmiau ir išlėkiau atgal, nes labai skubėjau. Tikrai nepastebėjau aš to ženklo“, - dievagojosi turtingiausias Seimo narys.

Kam parlamentarui šeštadienį paryčiais prireikė gėlių? Politikas tikino skubėjęs į gimtadienį. Tiesa, šventė buvo vakare.

„Važiavau į jubiliejų, sveikinti. Puokštę normalią paėmiau, čia pat, vietoje. Kadangi iki vakaro vežiotis turėjau, tai rožių negalėjau pirkti... nes važiavau į Ukmergę, į medžiotojų šventę. Tai aš ten važiuodamas stabtelėjau greitai... Sakau, stovėjau ne ilgiau kaip dvi minutes“, - prisiekinėjo parlamentaras.

Už KET pažeidimą parlamentarui gali tekti atsakyti pagal Administracinių teisės pažeidimų kodeksą.