Tokios nuomonės laikosi Seimo narė Agnė Bilotaitė. Ji po DELFI publikacijos apie naują A. Juocevičiaus darbovietę kreipiasi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) prašydama išaiškinti, ar „tvarkietis“ valstybės įmonėje įdarbintas nepažeidžiant įstatymų.

DELFI ketvirtadienio publikacijoje atskleista, kad A. Juocevičius spalį įdarbintas iki šiol neegzistavusiose „Regitros“ generalinio direktoriaus patarėjo pareigose. Šias pareigas sukūrė „Regitros“ valdyba, kuriai dirbdamas viceministru priklausė ir pats A. Juocevičius. Visi kiti valdybos nariai – taip pat iš Vidaus reikalų ministerijos.

Įstatymas draudžia postą palikusiam valstybės tarnautojams įsidarbinti įmonėje, „jeigu per paskutinius darbo metus jo tarnyba buvo tiesiogiai susijusi su įmonės (...) veiklos priežiūra ar kontrole“. Toks draudimas valstybės tarnautojams taikomas vienus metus po išėjimo iš darbo. O A. Juocevičius iš viceministro posto pasitraukė tik šią vasarą.

A. Bilotaitė primena ir visiškai neseną precedentą. VTEK nutarė, kad panašiomis aplinkybėmis Registrų centro direktoriaus pavaduotoju įdarbintas buvęs teisingumo viceministras Saulius Stripeika naują darbovietę susirado pažeidžiant įstatymą. Etikos sargai reikalauja, kad buvęs viceministras būtų atleistas.

DELFI primena, jog A. Juocevičius figūravo vadinamajame juodajame viceministrų sąraše. O spalį jis atsidūrė korupcijos skandalo centre, kai buvo sulaikytas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentų, įtariant jo dalyvavimą korupcinėse schemose. Įtarimų taip pat sulaukė buvęs vidaus reikalų ministro patarėjas Ervinas Raistenskis bei garsus prodiuseris Rolandas Skaisgirys. Pastarasis šią savaitę patvirtintas „tvarkiečių“ kandidatu į Vilniaus mero postą. Skandalui įsibėgėjant, motyvuodamas sveikatos problemomis atsistatydino vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas. Kitą dieną po atsistatydinimo jis STT tyrime apklaustas kaip specialusis liudytojas. Šis statusas – per žingsnį nuo tapimo įtariamuoju.