Tokią sutartį Lietuvos kariuomenė pasirašė su Ginklų fondu, kuris vykdys šarvinių liemenių įsigijimą ir pristatymą pagal Lietuvos kariuomenės poreikį.

Naujosios šarvinės liemenės pirmiausiai pasieks Lietuvoje taikos meto užduotis vykdančius ir tarptautinėse karinėse pratybose, misijose bei NATO ir ES greitojo reagavimo pajėgų budėjimuose dalyvaujančius karius.

„Kario saugumas ir jo aprūpinimas visomis reikiamomis apsaugos priemonėmis yra vienas iš pagrindinių mūsų veiklos prioritetų. Šiais metais pasirašę sutartis dėl prieštankinės ir priešlėktuvinės ginkluotės įsigijimų dabar siekiame visapusiškai aprūpinti karį,“ – sako krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Šarvinės liemenės bus perkamos iš papildomai krašto apsaugai šiemet skirtų 130 mln. litų. Jas planuojama pirkti ir kitąmet, už 2015-2020 metais numatytą finansavimą karių apsaugos priemonėms įsigyti.

Liemenės pagal savo konstrukciją yra identiškos įsigytoms 2008 metais, tačiau naujose liemenėse yra patobulintos oro cirkuliacinės savybės, kad karys jas nešiodamas jaustų mažesnį diskomfortą.

Šarvinė liemenė yra skirta individualiai kario apsaugai nuo šūvio. Liemenę sudaro tekstilinės medžiagos apvalkalas, į kurį įdedami atitinkamo saugos lygio balistiniai paketai bei apsaugos plokštės. Šarvinė liemenė skirta užtikrinti kaklo, pečių, nugaros, rankų viršutinės dalies apsaugą, taip pat turi ir kirkšnių srities, kaklo ir žastų (bicepsų) apsaugas.

Vyriausybei šiemet papildomai skyrus 130 mln. litų ginkluotės įsigijimui, taip pat iš Lenkijos jau yra nupirktos priešlėktuvinės raketų sistemos GROM, iš Jungtinių Valstijų perkamas papildomas kiekis vidutinio nuotolio prieštankinių valdomų raketų sistemų „Javelin“, šiuo metu su gamintojais kalbamasi dėl pėstininkų kovos mašinų įsigijimo.

Dėmesys gynybai, taip pat ir ginkluotei Lietuvoje sustiprėjo prasidėjus Rusijos agresijai Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (186)