R. Skaisgirio patvirtinimą „tvarkiečių“ kandidatu į merus žurnalistams patvirtino partijos naujokas, po „Drąsos kelio“ frakcijos subyrėjimo prie „tvarkiečių“ prisidėjęs Valdas Vasiliauskas.

Patvirtinus R. Skaisgirio kandidatūrą, tapo aiško, kad „tvarkiečių“ lyderis Rolandas Paksas nepriėmė partiečių siūlymo rungtis dėl Vilniaus vairo.

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos Seime seniūnas Petras Gražulis netrukus pranešė daugiau žinių. Kauno merės kėdės sieks Aušra Ručienė, partijos advokatė STT tyrime ir Seimo nario Rimo Antano Ručio, kurio kabinete lankėsi STT agentai, sutuoktinė.

„Tvarkos ir teisingumo“ partijos kandidatas į Klaipėdos merus – Artūras Razbadauskas.

R. Paksas: bijau laimėti

„Tvarkiečių“ lyderis R. Paksas žurnalistams negailėjo gerų žodžių apie R. Skaisgirį.

„Taip, valdyba yra pritarusi (R. Skaisgirio kandidatūrai – DELFI). Matyt, lapkričio mėnesio gale bus tarybos sprendimas, kur bus galutinis patvirtinimas. Bet nė iš vieno valdybos, frakcijos ar prezidiumo nario aš neišgirdau kažkokios tai nuomonės, kad reikėtų elgtis kitaip, o ne taip, kaip mes buvome nusprendę. Nežiūrint, kas ir kokius mums primestų norus, kad mes to nedarytume.

Aš manau, kad tai yra labai rimtas kandidatas, labai stiprus kandidatas. Aš manau, kad jo sutikimas (…) reiškia pilną jo įsitikinimą savo teisumu. Ir man atrodo, kad kitų partijų kandidatai turės labai rimtai paplušėti, kad spėtų paskui jį“, - kalbėjo europarlamentaras.

„Tvarkiečių“ lyderis R. Skaisgirį apibūdino kaip „kūrybingą žmogų, turintį savo Vilniaus viziją“. „Man ta vizija, pavyzdžiui, patinka. Jinai visiškai skiriasi nuo dabartinių politikų. Taip, kad labai įdomus žmogus – ir vertas užimti šitas pareigas“, - komplimentus bėrė R. Paksas.

Partijos vedlys teigė nė kiek neabejojantis R. Skaisgirio nekaltumu. „Atsimenu istoriją, prieš 10 metų buvo. Pavadinta gražiai, skambiai – „prezidento apkalta“. Priminsiu jums – buvo 16 kaltinimų iškelta. Iš jų dabar liko, aš juokauju, palinkėjimas antradienio vakarą gero savaitgalio“, - save ir R. Skaisgirį lygino pašnekovas.

Paklaustas, dėl ko pats nepriėmė dalies partiečių siūlymo kandidatuoti į Vilniaus mero postą, politikas pacitavo buvusį bendražygį – Seimo narį Eugenijų Gentvilą. „Man patiko mano buvusio kolegos partijoje E. Gentvilo pasakymas: bijau laimėti“, - sakė R. Paksas.

„Tvarkiečių“ lyderio nuomone, jis, kaip partijos pirmininkas turėtų vesti savo kariauną į Seimo rinkimus.

„Aš galvojau. Be abejo, po to pasiūlymo prezidiumo, kuris buvo pateiktas prieš keletą savaičių, aš galvojau, svarsčiau, dėsčiau. Ir mes turime pasidarę apklausas – ir jos labai palankios mums. (…) Galimybės laimėti trečią kartą Vilniaus miesto mero (postą – DELFI) būtų labai realios. Bet manau, kad partijos pirmininkas turi vesti partiją į Seimo rinkimus. O pusiaukelėje vėl organizuoti Vilniaus miesto mero naujus rinkimus, vėl formuoti naują komandą nebūtų korektiška, etiška iš mano pusės“, - svarstė R. Paksas.

Vis dėlto galimybės, esant reikalui, pakeisti R. Skaisgirį, jis neatmeta. „Mes esame iškėlę šešis kandidatus. (…) Vienas iš jų yra R. Skaisgirys. Aš esu antras. Paskiau dar yra keturi atsargoje. (…) Aš manau, kad aš gal vienas iš europarlamentarų, kuris galėtų ryžtis tam dalykui. Bijau, kad kiti blefuoja“, - reziumavo R. Paksas.

DELFI primena, jog Vilniaus vairo siekti žada kitas europarlamentaras – Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis Valdemaras Tomaševskis. 2011 m. savo partijos sąrašo priekyje stovėjo ir „darbiečių“ patriarchas Viktoras Uspaskichas, tačiau jis Vilniaus tarybos nario mandato atsisakė. Dabartinis Darbo partijos kandidatas į Vilniaus merus – vicemeras Jonas Pinskus.