„Manau, kad bendrame kontekste skaidrumo, viešumo ir lygiateisiškumo kartelės išliks tame pačiame lygyje ir gal norėčiau jas kilstelėti, jos tikrai nebus nuleistos. Žydrūnas (Plytnikas - BNS) yra labai daug padaręs, tad norėčiau užtikrinti jo darbų tęstinumą ir skaidrumą“, - BNS sakė D. Vilytė, kuri šiuo metu vadovauja Lietuvos verslo paramos agentūrai (LVPA).

Anot jos, Lietuvos Viešųjų pirkimų įstatymas laikomas vienas geresnių Europos Sąjungoje (ES), be to, pagal viešųjų pirkimų skaičių Lietuva taip pat yra tarp lyderių.

„Vis dėlto, ir pažeidimų, ir susitarimų yra gana daug viešųjų pirkimų srityje. Dažnai baudžiama už procedūrinius dalykus, bet stambūs susitarimai vis dar egzistuoja. Tai yra jautri ir atsakinga sritis. Norėtųsi padaryti slinktį nuo smulkių pažeidimų ir daugiau dėmesio skirti turiniui, žiūrėti į dalykus, kurie yra jautrūs mūsų valstybei“, - kalbėjo D. Vilytė.

Būsimoji VPT vadovė sutinka, kad viešieji pirkimai turėtų vykti pagal efektyvumo, o ne mažiausios kainos kriterijų.

„Šioje vietoje valstybė tikrai turėtų eiti prie efektyvumo, o ne prie mažiausios kainos. Mažiausia kaina taupo lėšas ir gal visuomenės interesas yra viešųjų finansų taupymas, bet gauti kokybiškų paslaugų ir prekių tikrai negalima, perkant pagal mažiausios kainos kriterijų“, - komentavo D. Vilytė.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį pasirašė dekretą, kuriuo D.Vilytė nuo gruodžio 22 dienos paskirta VPT vadove. Ji šiose pareigose pakeis praėjusią savaitę iš posto atleistą Ž. Plytniką.