Kaip pranešė prezidentės spaudos tarnyba, laikinai eiti vidaus reikalų ministro pareigas nuo spalio 31 d. iki lapkričio 7 d. pavesta krašto apsaugos ministrui Juozui Olekui. Nuo lapkričio 8 d. iki bus paskirtas naujas ministras - ūkio ministrui Evaldui Gustui.

Primename, kad vidaus reikalų ministras D. A. Barakauskas ketvirtadienį dėl pablogėjusios sveikatos būklės premjerui Algirdui Butkevičiui įteikė atsistatydinimo prašymą. 

Generalinė prokuratūra praėjusią savaitę pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijos vykdytų viešųjų pirkimų.

Iš viso buvo sulaikyti penki asmenys, įtariamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos "Tvarka ir teisingumas" būstinėse atlikta keliolika kratų.

Dviem paroms sulaikyti buvęs vidaus reikalų viceministras „tvarkietis“ Algimantas Juocevičius, buvęs vidaus reikalų ministro D.A. Barakausko patarėjas Ervinas Raistenskis, žinomas televizijos prodiuseris Rolandas Skaisgirys, kuris, be kita, buvo įvardytas vienu „tvarkiečių“ kandidatų į Vilnius mero postą, taip pat viešosios įstaigos „Pradas media“ direktorius Justinas Garliauskas ir bendrovės „NTService“ vadovas Peisachas Kačerginskis.

Be to, pareigūnai paėmė parlamentaro Rimo Antano Ručio kompiuterį.