„Aš dar visos informacijos neturiu, nes čia, kiek suprantu, buvo paraiškų vertinimas teikiant ir gaunant paramą iš Europos Sąjungos. Kiek žinau, paraiškos būna vertinamos nežinant, kas jas teikia, nes vertintojai niekada negali pasakyti, kokia tai yra įmonė, nes yra specialus kodavimas“, - sakė Premjeras Algirdas Butkevičius ketvirtadienį interviu "Žinių radijui".

Pasak Premjero, dar bus aiškinamasi, ar ir šiuo atveju nebuvo žinoma, kam skiriama parama.

„Vakar ir mūsų partijos vadovybėje svarstėme, surinksime visą informaciją, ar tai nebuvo kažkoks interesų konfliktas. (...) Reikalingas atskiras tyrimas. Jeigu bus nustatyta, kad tai buvo daroma žinant ir skirtos lėšos, tai čia jau kvepia baudžiamąja atsakomybe", - sakė A. Butkevičius.

ELTA primena, kad G. Černiauskas paskelbė apie savo ketinimus trauktis trečiadienį po to, kai į viešumą iškilo iškart dvi su jo asmeniu susijusios istorijos. Į spaudą nutekėjo jo pokalbis su komisijos narėmis apie konkursą į Akreditavimo tarnybos vadovus, kurį laimėjo sveikatos apsaugos ministrės patarėja Nora Ribokienė. Įrašytame ir žiniasklaidoje paviešintame pokalbyje su komisijos narėmis G. Černiauskas laimėtoją išvadino "dūra" ir sakė, neva Premjeras pageidavo, kad konkursas baigtųsi kitaip.

Vyriausybės vadovas A. Butkevičius neigia bet kokias sąsajas su šia istorija.

Trečiadienį naujienų portalas "Delfi" taip pat paskelbė, kad G. Černiauskas turi "Sveikatos ekonomikos centro" akcijų. Šiame centre dirba ir jo žmona. Sveikatos apsaugos ministerijai vadovaujant Vyteniui Povilui Andriukaičiui, centrui buvo skirta beveik 1,5 mln. litų europinė parama.