Kaip DELFI aiškino Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos Avarijų prevencijos ir valdymo skyriaus vedėjas Gediminas Markauskas, blogas kvapas – ne didelės avarijos padarinys.

„Kaip žinote, Vilnius yra duobėje, o aplink miestą ir mieste per parą užfiksuota apie 60 gaisrų – tai didelis skaičius. Tuo tarpu vėjas nurimęs, nėra vėjo sklaidos, tad dūmai neišsiklaido. Jokio didesnio gaisro nėra užfiksuota“, - vilniečius ramino G. Markauskas.

G. Markauskas teigė, kad esant geriems orams soduose greičiausiai vėl deginama žolė – inspektoriai vos spėja reaguoti į iškvietimus.

„Tačiau jokio miško ar durpyno gaisro aplink Vilnių nėra“, - ramino jis.

Pasak jo, trečiadienį Vilniuje oro tarša vos vos viršijo normą – 52 mg/kub. m, kai norma yra 50 mg/kub. m .

Paklaustas, kada turėtų išsisklaidyti smogas, G.  Markauskas nesiėmė prognozuoti – artimiausiu metu vėjas neturėtų sustiprėti, tad galima spėti, kad oro tarša ir blogas kvapas priklausys nuo žmonių sąmoningumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (603)