21 metų studentas susižavėjo lietuvių papročiais, vaikinas lietuvius apibūdina kaip išsilavinusius, tačiau labai užsiėmusius žmones. Be to, Z. Muhamadovičius pareiškė, kad pirmenybę teikia merginoms ne iš Kauno.

„Mano nuomonė apie Kauną yra teigiama. Man patinka miesto architektūra, kultūrinis gyvenimas, muziejai, paminklai. Akademinis ir studentiškas gyvenimas taip pat puikus. Universitetuose daugybė socialinės veiklos, ir aš stengiuosi visur dalyvauti, esu Azijos kultūros klubo, Nordic klubo, ESN narys“, - DELFI teigė Z. Muhamadovičius.

Marokietis buvo maloniai nustebintas, kad daug lietuvių kalba angliškai.

„Mane nustebino, kad čia visada galiu susikalbėti angliškai, esu girdėjęs, kad 32 proc. Lietuvoje gali kalbėti anglų kalba, bet aš manau, kad šis procentas yra didesnis. Kuomet studijavau lietuvių kultūrą, man buvo labai įdomūs faktai apie Kūčių ir Kalėdų šventes, kaip jos švenčiamos, apie legendas, kad gyvūnai prabyla ir panašiai. Visa tai man labai neįprasta“, - teigė Z. Muhamadovičius.

Islamo religiją išpažįstantis marokietis teigė, kad gyventi krikščioniškoje valstybėje jam nėra sunku.

Zakarija Muhamadovič
„Man, kaip musulmonui, maistas čia ne visas tinkamas, nes lietuviai valgo daug kiaulienos, kurios aš nevalgau. Labai ilgiuosi marokietiško Ramadano ir Eid Al Adha švenčių šventimo. Nors Ramadanas Kauno mečetėje buvo tikrai įdomus ir man labai patiko. Dėl to man nėra sudėtinga gyventi šalyje, kur yra kitokia religija. Aš gerbiu ją ir gerbiu šios šalies kultūrą bei įstatymus“, - sako vaikinas.

Vis dėlto marokietis Kaune rado ir trūkumų. Vienas iš jų – naktinis gyvenimas.

„Man ne itin patinka Kauno naktinis gyvenimas – nematau vietų, kur galėčiau nueiti, nors esu dalyvavęs keletoje puikių vakarėlių, kurie įsimins ilgam“, - sako Z. Muhamadovičius.

Jau ne pirmas DELFI kalbintas užsienietis pastebėjo, kad lietuviai – be galo užimti žmonės. Be to Z. Muhamadovičius pareiškė, kad Kauno merginos turi rimtų konkurenčių.

„Žmonės čia yra malonūs ir draugiški, tik man nepatinka, kad visi visada labai užsiėmę. Man nesuprantama, kad žmonės kartais neranda susitikimui vienos valandos per dvi savaites. Aš turiu draugų lietuvių ir man patinka su jais bendrauti. Lietuvos merginos man taip pat patinka, ypač tos, kurios – ne iš Kauno. Kodėl? Manau, kad merginos ne iš Kauno yra draugiškesnės, mažiau užsiėmusios. Žinoma, negalima peikti visų Kauno merginų, nes jų yra tikrai puikių. Man patinka lietuvaitės – jos protingos, atviros, išsilavinusios, su jomis yra apie ką pakalbėti“, - DELFI teigė Z. Muhamadovičius.