Spalio pradžioje DELFI rašė apie tai, kad Kauno savivaldybės vadovai prakalbo apie planus keltis į prabangius Lietuvos banko rūmus. Tokiems planams kritikos negailėjo V. Matijošaitis.

„Pastaruoju metu A. Kupčinskas kaip koks caras kalba tik apie rūmus. Tik aprimus kalboms apie Kongresų ir koncertų rūmus, jis užsimojo savivaldybės administraciją įkurdinti Lietuvos banko rūmuose. Merui neįdomu, ar iš tiesų pavyks sutaupyti miesto lėšų – svarbiausia ąžuoliniai baldai ir marmurinės sienos. Gal netrukus Kauno savivaldybė pradės ieškoti vietos ir Valdovų rūmams?“, - DELFI tuomet teigė V. Matijošaitis.

Panašu, kad A. Kupčinskas nenorėjo likti skolingas – Kauno meras spalio 22 dieną socialiniame tinkle „Facebook“, žurnalisto Audriaus Bačiulio paskyroje, kurioje užvirė diskusija apie savivaldybes, negailėjo aštrių ir ne itin pagarbių žodžių. Atrodo, kad merą supykdė taip pat ne itin korektiškas internauto komentaras.

„Aš pats, būdamas tikras kaunietis, balsuojantis už konservatorius, niekaip nevirškinu esamo Kauno miesto mero. Silpnakiaušis bestuburis pas mus, o ne meras“, - rašė vienas skaitytojas.

Atsakydamas į šį komentarą A. Kupčinskas, nežinia, kodėl netiesiogiai paminėjo V. Matijošaitį. Nors verslininko pavardė ir nėra minima, nesunku nuspėti, apie ką kalba A. Kupčinskas. Pateikiame netaisytą Kauno vadovo komentarą.

„Gera žinia: kovo-1 toliau balsuok už konservatorius, o kitu biuleteniu galėsi pasirinksi kokį merą krabakiaušį“, - rašė A. Kupčinskas. Šis, su klaidomis parašytas komentaras sulaukė 16 “like'ų“.

Tiesa, pats A. Kupčinskas neigė, kad kalba apie V. Matijošaitį.

„Pasirinkęs šią metaforą aš neturėjau omenyje jokio konkretaus žmogaus. Ši metafora nusako Kaune ir kituose Lietuvos miestuose bandančią įsitvirtinti „krabinę-oligarchinę politiką“, kai su miesto ar valstybės valdymu norima elgtis lyg su savo nuosavu UAB‘u. Manau, kad būtent tokia „krabinė-oligarchinė politika“ yra didžiulė grėsmė mūsų miestui ir visai valstybei“, - DELFI teigė A. Kupčinskas.

Andriaus Kupčinsko komentaras

DELFI primena, kad V. Matijošaitis kol kas nėra patvirtinęs, kad dalyvaus mero rinkimuose.