Kaip DELFI teigė LVK profilio FB kūrėjai, pirminiame jų plane numatytas 2000 metų gyvavimo laikotarpis, jeigu neįvyks didesnių krizių, pvz., nesuliepsnos inkvizicijos laužai, arba Sigitas Tamkevičius neatims modemų“.

„Pasirodo, tokia yra mūsų laisvė. Apgailestauju už žmones, kurie nemoka garbingai diskutuoti, jeigu laiko kažką oponentais“, - DELFI komentavo arkivyskupas. LVK pirmininko nuomone, apsimetėliška paskyra sukurta pasityčioti.

Pasak S. Tamkevičiaus, paskyrą iš FB administratorių paprašė išimti Vilniaus arkivyskupijos atstovė spaudai, paskui ir jis. „Pradėjau kreiptis į teisėsaugą, tai jie panaikino LVK ženklą ir kiek pakeitė pavadinimą, kad teisiškai nebūtų galima prisikabinti“, - sakė arkivyskupas.

„Laba diena, Vyskupų konferencijos svetainės kūrėjai. Prašytume išimti šį puslapį iš Facebook, kadangi nesate įgalioti tokį puslapį administruoti Lietuvos Vyskupų Konferencijos vardu“. Į šį Vilniaus arkivyskupijos atstovės prašymą internautai atsakė: „Kai turi pašaukimą, įgaliojimas nebūtinas“.

Dešiniojo Trolibano krikščioniškasis sparnas

Profilio kūrėjų DELFI klausė: kas esate, kodėl esate, keliese esate, kiek planuojate būti, kodėl būtent LVK?

Gavome štai tokius atsakymus:

Mes esame Dešiniojo Trolibano krikščioniškasis sparnas. Norim su ironija pažvelgti į norą LVK įtraukti į žiniasklaidos savikontrolės procesus.

Mūsų Lietuvos Vyskupų Konfederacija šiuo metu turi jau 248 tikinčiuosius ir dėl to ne tokie pamaldūs Lietuvos Vyskupų Konferencijos nariai jau yra sunerimę.

Mums nerimą kelia Bažnyčios hierarchų bandymai varžyti žodžio laisvę pasitelkus teisėsaugos struktūras, šitaip siekiant išlaikyti ryšio su Dievu monopolį.

Nusprendėme būti internautų jungtimi su Dievu. Dabar kiekvienas internautas arba žurnalistas, norintis palaiminimo sau, savo Facebook įrašui arba straipsniui, gali kreiptis į Lietuvos Vyskupų Konfederaciją ir gauti palaiminimą. Šiek tiek rečiau, bet tenka straipsnius ir pasmerkti kaip neatitinkančius Trolibaniškosios Krikščionybės moralės normų. Esame nauja organizacija, šiuo metu tik mėginame prasimušti į aukojimo rinką, tad laiminame nemokamai.

Kiek planuojame būti: pirminiame mūsų plane numatytas 2000 metų laikotarpis, jeigu neįvyks didesnių krizių, pvz., nesuliepsnos inkvizicijos laužai, arba Sigitas Tamkevičius neatims mūsų modemų.

Pasmerkė naują SEL vaizdo klipą

Lietuvos vyskupų konfederacijos paskyroje sekėjai kviečiami skleisti gerąją naujieną, kviesti bendraminčius.

Vos pradėjęs veikti trolibanas Lietuvos Vyskupų Konfederacijos vardu pasmerkė naują SEL vaizdo klipą, kuriame uždavinėjamas provokuojantis klausimas (kūrinio pavadinimas „Kam tu meldies“ – DELFI).

Taip pat pasmerkė vieną FB vartotoją už įrašą tekstu: „Dek pragare, šunie“.

Reaguodami į DELFI publikuotą naujieną apie keistą netoli Saturno besisukantį kūną, kuris elektra atakavo priartėjusį NASA zondą, inernautai LVK vardu pastarąjį palaimino, o netoli Saturno besisukantį kūną – pasmerkė.