„Gyvenimas pamokys“, - į rusiškai užduotą klausimą rusų kalba atsakė D. Grybauskaitė, stabtelėjusi prie Europos Tarybos durų šalių vadovus sutinkančių žurnalistų.

„Nieko nereikia mokyti. Reikia tiesiog suvokti savo atsakomybę už savo veiksmus. Teisės pretenduoti į svetimas teritorijas neturi niekas. Kaimynus reikia gerbti“, - Europos žurnalistams kalbėjo D. Grybauskaitė.

„Okupacija yra labai blogai. Europa su tuo niekada nesutiks“, - jau angliškai pridūrė Prezidentė.

D. Grybauskaitė spalio 23-24 dienomis Briuselyje dalyvauja EVT susitikime. Jame šalių vadovai aptars ES energetinio saugumo stiprinimo priemones bei ES klimato ir energetikos politiką. EVT taip pat bus kalbama apie Europos Sąjungos ekonominę būklę bei užsienio politikos klausimus.

Europos Taryba šiandien ir rytoj skirs pagrindinį dėmesį Europos ekonominei situacijai spręsti, taip pat pasiruošimui Paryžiuje vyksiančiai klimato kaitos konferencijai. Turime priimti daug sprendimų, kurie svarbūs ilgalaikėje perspektyvoje. Kol kas visi siūlomi sprendimai Lietuvai tinka. Mums reikia užtikrinti, kad mūsų pramonė nenukentėtų. Kad turėtume vienodas konkurencines sąlygas su kitomis šalimis. To sieksiu Taryboje ir, manau, kad pasieksiu. Kol kas nuotaikos neblogos“, - sakė D. Grybauskaitė prieš prasidedant EVT susitikimui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1937)