„Skirtos kardomosios priemonės, nesusijusios su laisvės apribojimu, nes tokio poreikio nėra“, - ketvirtadienį BNS sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Jos duomenimis, buvusiam vidaus reikalų viceministrui Algimantui Juocevičiui, buvusiam vidaus reikalų ministro Dailio Alfonso Barakausko patarėjui Ervinui Raistenskiui ir prodiuseriui Rolandui Skaisgiriui skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti bei uždrausta bendrauti tarpusavyje.

Ketvirtadienio rytą baigėsi jų sulaikymo terminas. Dvi paras šie įtariamieji praleido areštinėje.

Trečiadienio vakarą iš areštinės paleisti kiti du sulaikytieji - viešosios įstaigos „Pradas media“ direktorius Justinas Garliauskas ir bendrovės „NTService“ vadovas Peisachas Kačerginskis. Jiems taip pat skirtas pasižadėjimas neišvykti.

Generalinė prokuratūra antradienį pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekantį ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų. Buvo sulaikyti penki asmenys, įtariamiamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos „Tvarka ir teisingumas“ būstinėse atlikta keliolika kratų.

Atliekant ikiteisminį tyrimą apklaustas ir buvęs „Tvarkos ir teisingumo“ atsakingasis sekretorius, dabar Seimo narys Rimantas Ručys. Seime apsilankę pareigūnai paėmė jo kompiuterį.