Nors „Tvarkos ir teisingumo” pirmininkas Rolandas Paksas antradienį svarstė, kad kratos ir sulaikymai gali būti susiję su artėjančiais savivaldybių tarybų ir merų rinkimais, kuriuose kandidatu svarstomas ir prodiuseris R. Skaisgirys.

„Tikriausiai girdėjote, kad buvo iškelti šeši žmonės, vienas jų – R. Skaisgirys. Gal čia yra tas atsakymas į šiandienos rebusą? Manau, kad toks retorinis klausimas gali būti keliamas. Tie kiti sulaikyti žmonės jau seniai nebėra Vidaus reikalų sistemos atstovai šalia ministro“, - teigė R. Paksas.

Tačiau, DELFI šaltinių duomenimis, STT dėmesys sukasi aplink „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijai priklausantį parlamentarą R. A. Ručį.

„Žinau tiek pat, kiek ir jūs. Man pačiam nepasisekė su juo susisiekti, nuo pat ryto nėra ryšio. Tai gal kai turėsim ryšį, galėsim pasakyti. Mes išgirdome iš viešosios erdvės, kad jisai... Jis gi dirba būstinėje. Tai visus būstinėje žiūrėjo, tai gal dėl to tiktais“, - DELFI sakė Seimo narys Kęstas Komskis.

Neoficialiais duomenimis, atlikus kratą buvo paimtas parlamentaro kompiuteris, tačiau kadangi politiką saugo Seimo nario imunitetas, įtarimai jam nepareikšti. Manoma, kad parlamentaras byloje galėjo vaidinti pagrindinį vaidmenį. Iki šių metų vidurio R. A. Ručys partijoje ėjo atsakingojo sekretoriaus pareigas.

Rimas Antanas Ručys
„Negaliu komentuoti, pasirašiau", - sakė Seimo kancleris Jonas Milerius, paklaustas apie STT kratas Seimo nario R.A. Ručio kabinete.

Su pačiu R. A. Ručiu susisiekti DELFI nepavyko. Politiko žmona Aušra Ručienė teigė negalinti komentuoti, nes byloje kaip advokatė atstovauja partijai „Tvarka ir teisingumas“.

Partijos atsakingasis sekretorius Almantas Petkus savo ruožtu teigė neturintis informacijos apie kratas pas R. A. Ručį, tačiau teigė, kad jis tikrai nedirba būstinėje.

„Aš tik žinau, kad kratos buvo centrinėje būstinėje ir Vilniaus skyriaus būstinėje. Iš centrinės būstinės išsinešė kompiuterius ir 2013 m. sąskaitas, kurios buvo archyve. 2014m. sąskaitos buvo pas buhalterę. Paskui ir Vrublevskio gatvėje skaitė tas sąskaitas, bet čia archyve buvo 2013 m. sąskaitos, tai jas ir paėmė“, -pasakojo A. Petkus.

Pasak politiko, krata iš viso buvo vykdoma apie 12 valandų.

DELFI primena, kad antradienį STT krėtė „Tvarkos ir teisingumo“ centrinę ir Vilniaus skyriaus būstines bei sulaikė penkis asmenis: buvusį vidaus reikalų viceministrą Algimantą Juocevičių, buvusį vidaus reikalų ministro patarėją Erviną Raistenskį, prodiuserį Rolandą Skaisgirį be dar du verslininkus.

Visi penki antradienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) sulaikyti įtariamieji dėl prekybos poveikiu stambiu mastu Vidaus reikalų ministerijoje, naktį praleido areštinėje.

Trečiadienį jie toliau bus apklausiami, atliekami kiti procesiniai veiksmai. Tikėtina, kad po to jiems bus skirtos kardomosios priemonės ir iš areštinės jie bus paleisti.