Toks įspūdis susidaro perskaičius anonimo DELFI atsiųstą laišką, kuriame skyriaus vadovas kaltinamais įvairiais nusižengimais. Kauno vadovai sako, kad jei bus objektyvių duomenų, kad D. Bortkevičius išties savivaliauja – grės atitinkamos sankcijos. Tačiau laikinosios sostinės vadovai ketvirto aukšto mokslo diplomo siekiantį D. Bortkevičių vadina pavyzdingu vadovu.

Laiške išdėstyti faktai gali būti subjektyvūs, tačiau nurodomos konkrečios datos, dokumentai. Akivaizdu, kad laiško siuntėjas iš vidaus žino skyriaus darbo peripetijas.

Vadina korumpuotu vadovu

DELFI gavo keturių puslapių laišką, kurį esą siuntė „Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai“, tačiau konkrečios pavardės nėra nurodomos.

„Tylėti nebeįmanoma, nes padėtis labai bloga. D. Bortkevičius taip įsijautė į savo, kaip visagalio vadovo vaidmenį, jog su darbuotojais elgiasi kaip su tarnais (…). D. Bortkevičius darbuotojus menkina. Įžeidinėja. Jaučiamės tarsi dirbtume asmeninėje jo įmonėje, o ne valstybės tarnyboje“, - rašoma laiške.

Teigiama, kad D. Bortkevičius kiekvienam darbuotojui konkrečiai nurodo, kiek protokolų būtina surašyti. Be to, vadovui metami kaltinimai korupcija.

„Manome, kad D. Bortkevičius korumpuotas vadovas (…). Kaune verslininkų tarpe jau sklando legendos, kad jei prieisi prie D. Bortkevičiaus, viską susitvarkysi be nuobaudų“, - rašo anonimas.

Laiško autorius rašo, kad minėtas laiškas nėra pasipiktinimas vadovu, kuris nori iš darbuotojų geriausio rezultato – tai esą vadovo metodų klausimas. D. Bortkevičius su tuo nesutinka.

Kaltinimus atremia

D. Bortkevičius DELFI teigė, kad tai jau ne pirmas jo atžvilgiu ne itin malonus laiškas. Laiške rašoma, D. Bortkevičiaus vadovavimo stilius primena tarybinius laikus.

„Aš kaip tik per daug minkštas. Aš esu dirbęs tarptautinėse kompanijose. Ateidamas čia maniau, kad kolegos bus suinteresuoti darbo rezultatais, o ne tuo, kad vadovas turi džiaugtis, kad darbuotojas atėjo į darbą. Iš darbuotojų aš labai tikėjausi iniciatyvos“, - sako D. Bortkevičius.

Vadovas atmeta ir tai, kad kiekvienam darbuotojui numatytas konkretus išrašytų baudų skaičius.

„Yra surašyta, kiek per dieną darbuotojas turi aplankyti ūkio subjektų. Jis turi patikrinti subjektus, bet ne surašyti baudas. Man tikrai nepatiko tas variantas, kad vienas darbuotojas per dieną sugeba aplankyti 10 subjektų, o kitas aplanko vieną ir sako, kad neturi laiko“, - aiškina D. Bortkevičius.

Gina ir meras

Laiške rašoma, kad buvo raštu kreiptasi į Kauno vadovus, tačiau jokios reakcijos nesulaukta.

„Mūsų nepasiekė joks skundas. Anksčiau turėjome daug nusiskundimų dėl buvusio vadovo (…). Buvo skelbtas konkursas ir jį laimėjo D. Bortkevičius. Aš galiu vertinti tik objektyvius dalykus. Išties rinkliavų surenkama daugiau. Laiške rašomi motyvai primena absurdą. Tai daugiau emociniai priekaištai, kurie gali būti taikomi kiekvienam vadovui“, - DELFI teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas, kurio pavardė taip pat ne kartą minėta anonimo laiške.

Teigiama, kad D. Bortkevičius jaučia tvirtą A. Kupčinsko paramą.

„Meras man yra didelis pavyzdys, nes jis pats rūpinasi miesto gerove ir aš iš jo gaunu daug el.laiškų su užfiksuotais pažeidimais. Ir aš prašau darbuotojų, kad jie problemas iš tikrųjų spręstų“, - teigia D. Bortkevičius.

Andrius Kupčinskas
Vis dėlto A. Kupčinskas pripažįsta, kad jei būtų gauta įrodymų dėl piktnaudžiavimo tarnyba, būtų pradėtas atitinkamas tyrimas.

„Reikia žiūrėti, ar vadovavimo principai neprasilenkia su žmogiškumu. Jei yra konkretūs faktai ir įrodymai – reikia juos pateikti. Mes su administracijos direktoriumi juos atitinkamai vertinsime. Reikia konkrečių, akivaizdžių, pagrįstų faktų, kur piktnaudžiaujame tarnybine padėtimi“, - teigė A. Kupčinskas.