Kaip praneša lrytas.lt, į portalą kreipęsi dingusių lietuvių alpinistų artimieji tvirtino, jog paskutinį kartą iš trijulės gauta žinių daugiau nei prieš savaitę, šiuo metu su jais susisiekti nepavyksta.

Artimieji tvirtina, kad dingę lietuviai į kalnus kopia ne pirmą kartą, Nepalas buvo viena iš jų stotelių septynių mėnesių kelionėje po Aziją.

Pūga bei sniego griūtys Nepale kilo antradienį. Naujausiais duomenimis, per nelaimę žuvo mažiausiai 32 žmonės, nėra ryšio dar su beveik pusantro šimto užsienio turistų Mustango ir Manango rajonuose.

Balandį daugiausia aukų nusinešusi sniego lavina Evereste pražudė 16 žmonių, dėl jos pirmąkart alpinistams uždaryta ši aukščiausia pasaulio viršukalnė.

Primename, jog nepaliečių pareigūnai ketvirtadienį sakė, kad populiariame maršrute prie Anapurnos rasti 24 žuvę žmonės ir kad žuvusiais laikomi dar penki alpinistai, buvę vienoje bazinėje stovykloje, kurią užgriuvo sniego lavina.

Taip pat žuvo trys jakų piemenys nepaliečiai, kai Himalajų rajoną centriniame Nepale užklupo smarki pūga – ciklono „Hudhud“ „uodega“.

Už paieškos ir gelbėjimo darbus atsakingas policijos pareigūnas Ganeshas Rai sakė, kad gelbėtojai išgelbėjo 43 įstrigusius žygeivius, bet dar daugiau kaip 100 žmonių yra dingę.

Kiekvieną spalį į Anapurnos regioną atvyksta tūkstančiai kalnų entuziastų – esą oro sąlygos tuo metu palankiausioms žygiams. Tačiau šią savaitę Mustangą užklupo kaip niekada smarki pūga.