„Schema labai panaši, kokią, kaip įtariama, kūrė Visagino merė Dalia Štraupaitė. Jai juk taip pat pareikšti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, nes yra duomenų, kad Visagino savivaldybės darbuotojai, vykdantys ūkio darbus savivaldybėje, galėjo neatlygintinai atlikti remonto ir kitus ūkio darbus vieno iš savivaldybės vadovų asmeninėse patalpose. Palangos savivaldybei priklausančios bendrovės „Palangos komunalinis ūkis“ vadovas, kaip įtariama, darbininkus nukreipdavo dirbti į jam priklausančius objektus, o alga buvo mokama iš bendrovės biudžeto“, - teigė STT Klaipėdos valdybos pareigūnai.

Anot jų, nustatytas ne vienintelis toks atvejis, K. Skieraus veikla buvo stebima jau senokai.

Jis šią savaitę apklaustas STT Klaipėdos valdyboje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

Ikiteisminį tyrimą koordinuojantis prokuroras K. Skierui skyrė kardomąją priemonę – rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Vadovas nuo pareigų nenušalintas.

STT pareigūnai apklausė ir darbininkus, kurie galimai buvo nukreipti dirbti ne savo tiesioginį darbą, o tvarkyti K. Skierui priklausančius ar su juo susijusius objektus. Darbininkai esą patvirtino, jog tokių atvejų pasitaikė.

„Įkalčių yra daug, todėl ir pradėtas ikiteisminis tyrimas“, - teigė STT pareigūnai.

Pats K. Skierus neslėpė nuostabos, jog pateko į STT akiratį.

„Nesuprantu, kas vyksta, kodėl prie manęs prikibo. Nors kita vertus, juk užimu tokias pareigas, esu ir Kretingos rajono savivaldybės tarybos narys, todėl ir esu įdomus pareigūnams“, - svarstė K. Skierus.

Jis tvirtino, jog Palangos komunalinio ūkio darbuotojai darbo metu dirbdavo tik jiems tiesiogiai priklausančius darbus, jie niekur kitur nebuvo nukreipiami.

„Taip, yra buvę atvejų, kad du Palangos komunalinio ūkio darbininkai man pačiam padėjo tvarkytis po darbo – perstumdyti baldus namuose, sutvarkyti aplinką. Jie yra mano kaimynai ir visus šiuos pagalbinius darbus dirbo jau po darbo valandų Palangos komunaliniame ūkyje. Tačiau gal tai kam nors ir nepatiko, nors čia ir nėra jokio piktnaudžiavimo tarnyba“, - savo versiją dėstė K. Skierus.

Jis neslėpė, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas jį labai sukrėtė. „Labai išgyvenu, esu jautrus žmogus ir kiekvienas skambutis duoda per širdį. Tačiau dar kartą sakau, kad darbo metu Palangos komunalinio ūkio darbininkai dirbdavo savo tiesioginius darbus, todėl nesijaučiu kuo nors nusikaltęs“, - tvirtino K. Skierus.