Vilniaus „tvarkiečiai“, laukdami partijos lyderio sprendimo, svarsto dar kelias kandidatūras. Tarp jų – partijai nepriklausantis pramogų pasaulio veikėjas, „Nekviestos meilės“ ir kitų lietuviškų serialų prodiuseris Rolandas Skaisgirys.

Jis DELFI patvirtino esantis vienas iš pretendentų nešti „tvarkiečių“ vėliavą tiesioginiuose Vilniaus mero rinkimuose.

„Kadangi „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas yra pats iškeltas kaip kandidatas, tai pirmiausiai jis turi pats pasakyti, kaip jisai elgsis. Man būtų labai neetiška, nors nesu nei partinis, nei ką, komentuoti kažką tai. Iš Vilniaus skyriaus buvo iškelta kandidatūra, kiek aš žinau. O iš vadovybės – tai buvo pokalbiai“, - sakė R. Skaisgirys.

Paklaustas, ar R. Pakso sprendimo nekandidatuoti atveju jis sutiktų būti „kitu Rolandu“ ir tapti partijos veidu sostinėje, prodiuseris neslėpė nenumojantis ranka į galimybę siekti Vilniaus mero kėdės.

„Tada (R. Pakso pasitraukimo atveju – DELFI) bus galima svarstyti tas galimybes. Aš dažniausiai gyvenime visus pasiūlymus svarstau, kas tai bebūtų“, - teigė R. Skaisgirys.

Pašnekovas patvirtino kalbėjęs su R. Paksu, bet ne tiek apie kandidatavimą į merus, kiek „apskritai apie daugelį dalykų“.

R. Paksas neslepia abejonių

„Tvarkos ir teisingumo“ lyderis R. Paksas DELFI teigė dar nenusprendęs, ar sieks Vilniaus vairo. Vis dėlto europarlamentaras neslepia stipriai abejojantis dėl savo kandidatavimo.

„Iškelti 6 kandidatai mūsų partijos, tame tarpe – ir R. Skaisgirys. Tai jau padaryta prieš kokią savaitę. Partijos prezidiumas kreipėsi į mane, kad aš kelčiau kandidatūrą į Vilniaus merus. Aš sakiau, kad pagalvosiu, svarstysiu šitą variantą. Aš niekuomet neslėpiau, kad aš siekiu prezidento posto ir sieksiu toliau – ir pasieksiu. Bet ar dabartiniu etapu man būtų, na, reikalinga eiti į Vilniaus miesto merus? Aš sakiau, kad nėra sprendimo. Kai tas sprendimas bus – aš pasakysiu“, - kalbėjo R. Paksas.

„Visi komentuoja, tiktai niekas nepaklausė manęs – ar aš noriu, ar nenoriu“, - pridūrė jis.

Savo sprendimą „tvarkiečių“ lyderis ketina paskelbti artimiausiu metu. „Dieną, kitą. Savaitę galbūt, maximum“, - reziumavo R. Paksas.

DELFI primena, kad lenktynėse dėl Vilniaus mero posto aiškūs kelių pagrindinių partijų kandidatai. Socdemų vėliavą neš buvęs sostinės savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas, „darbiečius“ vesti turėtų vicemeras Jonas Pinskus, liberalų veidas artėjančiuose rinkimuose – buvęs teisingumo ministras Remigijus Šimašius.

Pagrindiniu konservatorių kandidatu laikomas Seimo narys Mantas Adomėnas, tačiau partija blaškosi ir neskuba tvirtinti galutinio kandidato. Dabartinis sostinės meras Artūras Zuokas dar nepaskelbė savo apsisprendimo, bet jo nekandidatavimas tiesioginiuose rinkimuose būtų labai didelė staigmena.