Rugpjūčio pabaigoje 62 metų gimtadienį sutikęs P.Žagunis jau trečią kadenciją Panevėžio rajono mero pareigas einantis ir minimas kaip realiausias kandidatas į rajono vadovus kitų metų pradžioje vyksiančiuose tiesioginiuose mero rinkimuose laikinai iškrito iš rikiuotės. Beje, šiek tiek daugiau kaip kai prieš savaitę jis už ypatingus nuopelnus Lietuvos savivaldai, jos plėtrai ir stiprinimui jis buvo paskelbtas „Lietuvos krivūlės riterio“ nominantu. Tokių įvertinimų Panevėžio rajono politikai iki šiol nebuvo gavę.

Savivaldybėje kalbama kad meras P.Žagunis paguldytas į vieną Vilniaus ligoninę. Vieni teigia, kad jam sušlubavo širdis, kiti tikina, kad politikas laukia vidaus organų operacijos, treti spėja kad prie sveikatos pablogėjimo prisidėjo ir prieš artėjančius rinkimus vis daugiau pretenzijų valdantiesiems išsakanti opozicija.

Personalo administravimo skyriaus vedėja Stasė Venslavičienė patvirtino, kad nuo pirmadienio meras P.Žagunis turi nedarbingumo pažymėjimą. Tačiau kuo jis serga, kur gydosi, kiek dar laiko nebus darbe valdininkė tvirtino nežinanti.

Ne kuo kalbesnė buvo ir mero patarėja Jolita Nevardauskienė. Ji patikino žinanti, kad meras pastarosiomis dienomis nedirba, tačiau sakė apie jo sveikatą nieko pasakyti negalinti, nes su juo sprendžianti tik darbinius, o ne asmeninius klausimus.

„Esu biuletenyje ir su jokiais žurnalistais nenoriu bendrauti“, - pareiškė kimiu balsu atsiliepęs meras P.Žagunis ir išjungdamas telefoną nutraukė trumpą pokalbį.