Šiaulių tardymo izoliatoriaus direktoriaus funkcijas vykdantis Paulius Žvaliauskas DELFI pakomentavo šiuos ir kitus priekaištus: „Dalis jų yra teisybė, nėra ko slėpti“.

Pasak P. Žvaliausko, neremontuotose kamerose langų stiklai pavasarį išimami, atgal įstatomi tik rudenį. Tai daroma tam, kad suimtieji nedaužytų nedarinėjamų langų stiklų - kaliniai jų nedaužo tik šaltuoju metų laiku.

Vien šiemet Šiaulių tardymo izoliatoriuje užfiksluota apie 1 tūkst. turto niokojimo atvejų (plėšoma patalynė, daužomi langai bei lempos ir t.t.).

Šiuo metu jau baigiama sudėti stiklus, dabar be langų stiklų yra 6 kameros iš 104. Dviejų kamerų (iš minėtųjų šešių) gyventojai patys dar nenori stiklų - jiems per šilta, jei įdės - išdaužys.

Į priekaištą dėl visu galingumu įjungtos ir ūžiančios ventiliacijos, izoliatoriaus vadovas paaiškino, kad to būti negali, nes ventiliacijos sistema čia natūrali, o ne mechaninė. Mechaninė ventiliacijos sistema yra tik Priėmimo-paskirstymo skyriuje, kur naujai atvežti suimtieji praleidžia tik kelias valandas.

Šunys tardymo izoliatoriuose naudojami apsaugai. „Šuo toks padaras, kuris loja“, - paaiškino įstaigos vadovas. Tačiau jis sakė negirdėjęs, kad izoliatoriaus tarnybiniai šunys kauktų.

Pagal dabartinius Teisingumo ministerijos planus, Šiaulių tardymo izoliatorių iš caro laikų pastato ketinama iškelti 2021 m.

Antradienį Šiaulių izoliatorių dėl sąlygų jame kritikavo ir prezidentė Dalia Grybauskaitė, ir buvęs teisingumo ministras Remigijus Šimašius.