Vilniaus miesto klinikinės ligoninės direktorius Henrikas Ulevičius – bedarbis. Sostinės taryba trečiadienį nutarė atleisti iš jį pareigų.

H. Ulevičius atvirai priešinosi savo vadovaujamos įstaigos jungimui su Vilniaus miesto psichikos sveikatos centru. Būtent už tai tarybos posėdyje jam skirta griežčiausia drausminė nuobauda – atleidimas. Atleidimo motyvas – tai, kad jis teismui be savivaldybės palaiminimo pateikė prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir stabdyti sveikatos įstaigų jungimą. Teismas šį prašymą patenkino, bet savivaldybės politikai laikosi pozicijos, kad savo veiksmais H. Ulevičius pažeidė savivaldybės nustatytas taisykles.

Už H. Ulevičiaus atleidimą balsavo 21 tarybos narys, prieš – 13, susilaikė dar 4 politikai. Laikinuoju Vilniaus miesto klinikinės ligoninės vadovu paskirtas įstaigos Dienos chirurgijos skyriaus vedėjas Narimantas Markevičius.

H. Ulevičius DELFI teigė tarybos sprendimą skųsiantis teismui.

„Jie – buldozeriai. Bet nieko tokio, apskųsiu teismui, sugrįšiu į šitas pareigas“, - sakė iš darbo atleistas įstaigos vadovas.

Pagal tarybos sprendimą, H. Ulevičius bedarbiu tampa nuo trečiadienio – direktorius atleidžiamas iškart po tarybos sprendimo. Tuo pačiu metu tęsiasi ne tik teisminis ginčas dėl įstaigų jungimo: trečiadienį šią istoriją nagrinėjo Seimo Antikorupcijos komisija. Jos vadovas, liberalas Vitalijus Gailius DELFI teigė manantis, kad H. Ulevičius turėtų laimėti teismą dėl atleidimo iš darbo remiantis tokiais motyvais, kokius pasirinko Vilniaus taryba.

„Net neabejoju, kad šitas žmogus bus grąžintas į tarnybą“, - sakė komisijos pirmininkas.

V. Gailiaus teigimu, Antikorupcijos komisija įstaigų jungimu domisi jau porą mėnesių.

Vitalijus Gailius
„Mes kreipėmės į Sveikatos apsaugos ministeriją, į Vilniaus miesto savivaldybę, į Vyriausybės atstovą Vilniaus apskrityje dėl tarybos sprendimų teisėtumo. Į Vilniaus apygardos prokuratūrą – dėl viešojo intereso gynimo. (…) Yra ir kreiptasi į teismą, ir laikinosios apsaugos priemonės pritaikytos, ir prokuratūra atlieka patikrinimus pagal pareiškimus“, - vardijo Seimo narys.

DELFI primena, jog H. Ulevičius nepritaria gydymo įstaigų jungimui ir kelia abejones dėl galimo abiejų įstaigų turto pardavimo. Kol kas neaišku, ką savivaldybė ketina daryti su Vilniaus mieto klinikinės ligoninės Antakalnio filialu, kuriam priklauso ne tik žemė po pastatais, bet ir keli hektarai parko. O ant prekystalio jau keliauja dalis Psichikos sveikatos centro pastatų. Prieš keletą metų turto vertintojai juos įkainojo arti 12 mln. Lt, bet dabar, pagal naują vertinimą, pradinė pastatų kaina aukcione siekia tik šiek tiek daugiau kaip 4 mln. Lt.

Savivaldybė tvirtina, esą šių pastatų pardavimas ir įstaigų jungimas – atskiros istorijos. O beveik trissyk sumažėjusią turto vertę sostinės valdžia linkusi aiškinti tuo, esą ankstesnis vertinimas darytas per nekilnojamojo turto rinkos pakilimą, o krizė skaičius gerokai pakoregavo.