Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko Zenono Vaigausko teigimu, naujojo parlamentaro rinkimai sostinės Žirmūnų vienmandatėje apygardoje vyks kitąmet kartu su savivaldybių tarybų rinkimais, rašo „Lietuvos žinios“.  Juos siūloma rengti 2015-ųjų kovo 1 dieną. 

Parlamentinės partijos suka galvą, kaip papildyti savo atstovų gretas tautos atstovybėje, ir dairosi kandidatų į vietą, kuri liko laisva nutrūkus V. P. Andriukaičio, kaip Seimo nario, įgaliojimams. Tuo metu Lietuvos lenkų rinkimų akcija (LLRA) dėl savo kandidato iš esmės jau apsisprendė. Šios dabar jau opozicinės partijos lyderis Valdemaras Tomaševskis „Lietuvos žinioms“ antradienį patvirtino, kad sostinės Žirmūnų vienmandatėje apygardoje bus keliama R. Cytackos kandidatūra.

V. Tomaševskio aiškinimu, LLRA populiarumas sostinėje auga, todėl R. Cytacka turi realių galimybių patekti į Seimą. Sostinės Žirmūnų vienmandatėje apygardoje R. Cytacka dėl Seimo nario mandato jau varžėsi prieš dvejus metus, tuomet ji liko ketvirta. 

Iškelti tą patį kandidatą, kaip ir prieš dvejus metus vykusiuose Seimo rinkimuose svarsto ir Liberalų sąjūdis. Pasak šios partijos rinkimų štabo vadovo Raimundo Imbraso, kol kas preliminariai sostinės Žirmūnų vienmandatėje apygardoje yra iškelta 2012 m. Seimo rinkimuose dalyvavusio verslininko Šarūno Gustainio kandidatūra. 

Kitos partijos kandidatų dar ieško. Jos pripažįsta, kad kova dėl Seimo nario mandato sostinės Žirmūnų vienmandatėje apygardoje bus itin arši.

DELFI primena, jog būtent dėl R. Cytackos paskyrimo viceministre iš pareigų buvo atleistas LLRA deleguotas, bet partijai nepriklausantis energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius. Rugpjūčio pabaigoje dėl šios priežasties LLRA pasitraukė iš valdančiosios koalicijos. Premjeras Algirdas Butkevičius ne kartą yra aršiai kritikavęs R. Cytacką, o jos kompetenciją buvo apibūdinęs kaip žemą.