M. Lingė, antradienį kalbėdamas „Žinių radijui“, nesureikšmino, kad jau kuris laikas nėra energetikos ministro, nes jo pareigas laikinai pavesta eiti ūkio ministrui Evaldui Gustui.

„Susitarti dėl kandidatūros - tai, be abejonės, pirmiausia yra koalicijos reikalas. Koalicija, girdime, tariasi. Prezidentė ant savo stalo dar neturi Premjero teikimo, tai kol neturime konkrečios pavardės, neturime konkretaus siūlymo, tol neturime ką komentuoti“, - sakė šalies vadovės atstovas.

Mindaugas Lingė
Prezidentės patarėjas nebuvo linkęs atsakyti, ar tiesa, kad į energetikos ministro postą buvo siūloma „darbiečio“ Kęstučio Daukšio kandidatūra, bet D. Grybauskaitei ji netiko.

„Apskritai jokio oficialaus siūlymo nebuvo. Tai mes komentuosime tiktai tada, kai bus Premjero teikimas. (...) O neoficialių (siūlymų. - ELTA) ir gandų, ir spaudos pranešimų nekomentuojame“, - teigė M. Lingė.

Darbo partijai energetikos ministro postas atiteko po to, kai iš jo buvo atstatydintas LLRA deleguotas Jaroslavas Neverovičius, kuris nepakluso Premjero valiai ir į viceministres partijos lyderio Valdemaro Tomaševskio valia paskyrė Renatą Cytacką.

Premjeras, ne kartą pakartojęs, kad politiniuose žaidimuose nedalyvaus, pareiškė, kad LLRA nebus siūlomas postas Vyriausybėje. Ši netrukus paskelbė pasitraukianti iš valdančiosios koalicijos.

Pirmadienį A. Butkevičius nesureikšmino būsimo energetikos ministro partinės priklausomybės ir į pirmą vietą iškėlė kandidato kompetenciją. A. Butkevičius nekomentavo pranešimų, neva Darbo partijos pasiūlytas K. Daukšys neįtiks Prezidentei D. Grybauskaitei, kuri ministro vietoje galimai norėtų matyti nepartinį Kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininko pavaduotoją Darių Biekšą. Ministras Pirmininkas taip pat juokais nuleido Darbo partijos neformalaus lyderio pasisakymą, kad su Socialdemokratų partija gali būti deramasi ir dėl kitos ministerijos portfelio, jei K. Daukšio kandidatūra netenkina D. Grybauskaitės.