Jis taip pat tvirtina neturintis žinių, jog Kęstučio Daukšio kandidatūra į ministrus netiko prezidentei.

„Tikrai dar neturiu tokios informacijos. Jeigu atiduos mums šią ministeriją, bet nereikės mainyti kitos ministerijos, mes sutiktume“, - pirmadienį spaudos konferencijoje sakė A.Butkevičius.

Jis teigė, jog neturi informacijos ir apie tai, kad K.Daukšys prezidentei atrodo netinkamas būti energetikos ministru.

„Noriu pasakyti, pirmiausia ministras turi būti kompetentingas, o tai nėra svarbu, partinis ar nepartinis. (...) O su prezidente aš apie poną Daukšį kol kas tikrai neturėjau jokio pokalbio. Aš manau, prezidentė pasikalbės ir su Seimo pirmininke, jeigu bus jų parinktas kandidatas. Kol kas dar neturiu pasiūlytų kandidatų, tikiuosi, kad gal šiandien pavyks pakalbėti“, - aiškino ministras pirmininkas.

Darbo partijos įkūrėjas europarlamentaras Viktoras Uspaskichas portalui lrytas.lt pareiškė, kad „darbiečiai“ nėra įsikibę į energetikos ministro postą: „Tegul jie pasiima tą Energetikos ministeriją savo globon, o mums duoda kitą, čia nėra jokių problemų. Mes nesilaikome įsikibę, kad mums būtinai reikia šitos ministerijos. Jei jiems netinka mūsų kandidatai, tegul patys ima Energetikos ministeriją ir siūlo savo kandidatą“.

Portalas rašo, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė energetikos ministru norėtų matyti Kainų komisijos pirmininko pavaduotoją 35 metų Darių Biekšą.

V.Uspaskichas praėjusią savaitę BNS patvirtino, jog į energetikos ministro postą pretenduoja trys kandidatai, tarp kurių yra ir Seimo Energetikos komisijai vadovaujantis K.Daukšys, kitų dviejų kandidatų jis neįvardijo.

2005-2006 metais ūkio ministru buvęs K.Daukšys 2012 metų pabaigoje pretendavo į šios Vyriausybės kultūros ministrus, tačiau D.Grybauskaitė jo nepatvirtino.

Darbo partijai energetikos ministro postas atiteko po Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) pasitraukimo iš valdančiosios koalicijos. LLRA valdančiąją koaliciją paliko, kai iš pareigų buvo atleistas LLRA deleguotas, bet partijai nepriklausantis energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.