Kaip rašo dienraštis „Lietuvos rytas“,  D. Barakausko teigimu, kol nepakeisti teisės aktai, kyla problemų dėl lėšų, skiriamų V. Landsbergio apsaugai užtikrinti, nes jos nenumatytos Vadovybės apsaugos departamento biudžete.  Įstatymą, kuriuo numatyta apsauga, ministras ketina atšaukti nuo kitų metų. 

DELFI primena, jog vasaros pradžioje Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė Seimui buvo teikusi įstatymo pataisas, kuriomis siūlyta V. Landsbergiui apsaugą užtikrinti iki gyvos galvos, tačiau Seimas tokius siūlymus atmetė. 

Pataisomis L.Graužinienė siūlė iki gyvos galvos apsaugą užtikrinti ir buvusiems prezidentams, kurių įgaliojimai nutrūko dėl pasibaigusios kadencijos, kai įvyksta pirmalaikiai prezidento rinkimai, kai pats atsistatydina iš pareigų bei 3/5 parlamentarų nutarus, kad prezidentas negali eiti savo pareigų dėl sveikatos būklės.

Skaičiuota, kad pritarus tokioms pataisoms biudžete tam kasmet reikės numatyti po 1 mln. litų.

Konservatorė Irena Degutienė Seimo posėdyje balandį teigė, kad L.Graužinienė pataisos yra identiškos jau priimtoms Latvijoje ir Estijoje, o Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos pirmininkas vienintelis kuris yra iškritę iš šio įstatymo, nes latviai ir estai yra seniausiai apsisprendę: ir Gorbunovas, ir Ruitelis yra priskirti prie pirmųjų valstybės vadovų po atkurtos nepriklausomos valstybės. Kuo mes kitokie?“ - tuomet kalbėjo I.Degutienė.

Metų pradžioje svarstyta, ar siūlomas reguliavimas neprasilenkia su konstitucine doktrina, nes 1990 metais kovo 11 dieną atkūrus nepriklausomą Lietuvos valstybę ir priėmus Laikinąjį Pagrindinį Įstatymą valstybės vadovo institutas jame nebuvo nustatytas.

Tąkart Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas (TTK) nusprendė, kad įstatymo projektas dėl buvusio Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininko Vytauto Landsbergio apsaugos Konstitucijai neprieštarauja, tačiau dėl valstybės vadovo statuso suteikimo sprendimą atidėjo.

V. Landsbergis Aukščiausios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininko pareigas ėjo 1990-1992 metais, tuo metu jis buvo aukščiausias šalies pareigūnas.

Dabar šalies vadovams apsauga skiriama nuo asmens paskyrimo ar išrinkimo iki atleidimo iš pareigų, atsistatydinimo arba kadencijos pabaigos.