Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos, turinčios 13 narių, spaudos konferencijoje meras Andrius Kupčinskas siūlė pirmiausia išnaudoti pozicijoms išsiaiškinti įprastines formas. „Dėl to rugsėjo 11 dieną vyks jungtinis tarybos komitetų posėdis, kur dar kartą bus atsakyta į visus opozicijos klausimus. O savivaldybes tarybos posėdis vyks pagal pačios tarybos patvirtintą planą rugsėjo 18-ąją“, - sakė A. Kupčinskas.

Jo teigimu, reikalavę neeilinio posėdžio politikai nepateikė jokių sprendimų projektų, bet prašė tik informacijos apie tai, kas viešai skelbta ne vieną kartą, ir visi žino, kas ir kaip mieste vyksta, kaip rengiamasi perspektyviniam Europos Sąjungos finansavimo projektų įgyvendinimui, dėl kokių miestui svarbių projektų bus pateiktos paraiškos.

Anot A. Kupčinsko, opozicijos suaktyvėjimas reiškia, kad jau išeita į finišo tiesiąją į savivaldos ir tiesioginius mero rinkimus.

„Aistras kaitina rinkimai. Gal mažiausiai jos kaista mūsų stovykloje. Mes jaučiame opozicijos šnopavimą, bet nematome nei kandidatų sąrašų, nei iškeltų lyderių. Likęs iki rinkimų pusmetis bus sunkus išbandymas tiek pozicijai, tiek opozicijai. Pastaroji jau dabar blaškosi ir ryškėja tam tikras lyderystės klausimas. Taip galima pasakyti ir apie mūsų partnerius socialdemokratus, kurių gretas per šią kadenciją papildė dalis politinių turistų, jaukiančių nustatytus maršrutus ir neleidžiančių baigti užsibrėžtų planų“, - sakė A. Kupčinskas.

Jis pabrėžė, kad valdančiųjų kritikai neigia tai, kas gero nuveikta, net mėgindami įpiršti žodžius, kurių pozicijos atstovai nėra sakę.

Penketą narių taryboje turinčios „Vieningo Kauno“ frakcijos, po 3 narius turinčių LR liberalų sąjūdžio, Jungtinės (buvo Liberalų ir centro frakcija) ir Darbo partijos frakcijų, po 4 - „Dirbame Kaunui“ (trys iš šių politikų 2011-aisiais rinkimus laimėjo kaip socialdemokratai) bei Socialdemokratų frakcijų atstovai praėjusį trečiadienį įregistravo iniciatyvą tarybos sekretoriate, primena ELTA.

Iš viso raštą dėl tokio posėdžio sušaukimo pasirašė 16 miesto politikų. Tarp jų yra ir keli valdančiajai koalicijai priklausančių frakcijų atstovai.

Neeilinis savivaldybės tarybos posėdis, anot vieno iš iniciatorių - LR Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno Simono Kairio, turėjo būti kviečiamas „siekiant išsiaiškinti situaciją dėl realios grėsmės Kongresų ir koncertų rūmų projektui, dėl planuojamos Laisvės alėjos rekonstrukcijos šešiais etapais per dvylika metų, dėl nuimamų stoginių viešojo transporto stotelėse ir kitų skandalingų miesto valdžios neveiklumo ir nekompetencijos atvejų“.

Neeilinio Kauno savivaldybės tarybos posėdžio metu buvo tikimasi išklausyti informaciją ne tik šiais klausimais, bet ir apie pasirengimą 2014-2020 m. Europos Sąjungos struktūrinės paramos laikotarpiui, miesto gatvių remonto darbų planavimą ir darbų eigą, savivaldybės skolas bei kitus finansinius įsipareigojimus, apie pasikeitusius viešojo transporto ir maršrutinių taksi maršrutus bei Kauno miesto viešojo transporto stotelių suprojektavimo, įrengimo, valdymo ir priežiūros koncesijos sutarties įgyvendinimą bei apie dabartinę situaciją Kauno regiono atliekų tvarkymo centre.