Viešojoje erdvėje plačiai aptarinėjamos LSDP šventės „Pakruojo Mozaika” akimirkos. Daugumai užkliuvo socialdemokratų sprendimas veidus dengti lyderių kaukėmis. Pakruojo gatvėmis ėję socialdemokratai vaizdavo, kad jų gatvėmis žygiuoja premjeras ir partijos lyderis Algirdas Butkevičius, parlamentarė Giedrė Purvaneckienė, premjero patarėja Auksė Kontrimienė. Beje, A. Kontrimienė su kolegomis iš Pakruojo žygiavo pati.

Nuotraukų albumas iš šventės Pakruojyje publikuotas oficialioje partijos interneto svetainėje, tačiau po kurio laiko iš ten dingo.

Iš tokio sumanymo savo „Facebook“ paskyroje pasišaipė žurnalistas, laidų vedėjas Andrius Tapinas.

„Ponios ir ponai, skelbiu epiškiausią 2014 metų politinės socialinės erdvės kritimą veidu į purvą.
Štai šį pasipuošimą LSDP lyderių kaukėmis su skylėmis akims sugalvojo ne konservatoriai, ne memų ir patyčių specialistai ir net ne Mantas Adomėnas

Ne, mano mieli draugai, šitą klaikumą sugalvojo ir įgyvendino LSDP Pakruojo skyrius (penktoji kolona, ne kitaip), kaip suprantu, visiškai palaikė ir plačiai šypsojosi šalia stovėdama socialdemokratų komunikacijos guru Auksė Kontrimienė, o uogelę uždėjo pati Lietuvos socialdemokratų partija, kuri užuot skubiai slėpusi šitą balaganą, dar jį išviešino ir užtagino kaukes su skylėmis vietoj akių pagal jų tikruosius šeimininkus. Ne-į-ti-kė-ti-na“, – rašė A. Tapinas.

A. Tapinas prisiminė, kaip LSDP atsakingasis sekretorius Gintautas Paluckas per jaunųjų socialdemokratų sąskrydį jo klausė, ką daryti su partijos komunikacija socialinėje erdvėje. „Štai ir atsakymas – kaukes daryti, mielieji, kaukes“, – ironizuoja A. Tapinas.

Konservatorių M. Adomėną A. Tapinas paminėjo neatsitiktinai: būtent M. Adomėnas sietas su skandalinga konservatorių reklama, kurioje tuomečio premjero Andriaus Kubiliaus patarėjos, Vilniaus savivaldybės tarybos narės Paulės Kuzmickienės dukra keikėsi bei ragino palaikyti konservatorius.

Kai kurie komentatoriai LSDP šventę įvertino kaip Užgavėnes. „Facebook“ erdvėje nuotraukomis aktyviai dalijosi politiniai socdemų oponentai konservatoriai.

Trūko idėjos paaiškinimų

LSDP infocentro vadovė Jolanta Bielskienė DELFI aiškino, kad taip jaunimas išreiškė palaikymą partijos politikams ir jų vykdomai politikai.

„Idėja buvo Pakruojo skyriaus, tai buvo akcija Pakruojo šventės metu. Tai nebuvo partijos organizuota, dėl to ir pašalinome nuotraukas iš puslapio. Daug dedame nuotraukų apie tai, kas vyksta skyriuose, rajonuose, tačiau kai pamatėme nuotraukas gyvai – iš tikrųjų jose nesimato, kokia idėja buvo“, – kalbėjo J. Bielskienė.

Pasak J. Bielskienės, trūko užrašų ar plakatų, kurie paaiškintų akcijos tikslą. Jos teigimu, skyriams negalima nurodinėti, kokias akcijas rengti. „Galbūt Pakruojo kontekste visas renginys gyvai atrodė gerai ir tvarkoje, bet nuotraukose mintis neatsispindi, todėl ir išėmėme“, – sakė pašnekovė.