Kaip BNS sakė atleidimą iniciavusios „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos savivaldybės taryboje narys Juras Andriukaitis, slapto balsavimo metu už direktoriaus atleidimą pasisakė 15, prieš buvo 10 tarybos narių.

Administracijos direktorių atstatydinę politikai buvo nepatenkinti jo veikla.

„Mes matėme, kad jo veikla yra netinkama, aplaidi, sudaro prielaidas plėtotis piktnaudžiavimui, korupcijai“, – BNS sakė J.Andriukaitis.

G.Vyšniausko veikla esą apsiribojo „daugiausia komunalinio pobūdžio reikalais“, tuo metu apleidžiant svarbius miestui projektus. Jis neva nerodė iniciatyvos pasinaudoti šio Europos Sąjungos finansavimo laikotarpio lėšomis, esą neturėjo kompetencijos rengti ir vykdyti projektus.

Taip pat nepasitikėjimo iniciatoriai nurodo, kad jis savo sprendimu užkrovė didelę finansinę naštą miestui – neturėdamas tarybos pritarimo, priėmė sprendimą dėl savivaldybės teritorijoje esančių valstybinės reikšmės miškų perėmimo savivaldybės žinion.

Kol bus nuspręsta, kas šias pareigas eis toliau, jos patikėtos Administracijos direktoriaus pavaduotojui Algimantui Beinoravičiui.

Administracijos direktoriumi socialdemokratas G.Vyšniauskas tapo pernai, pakeitęs savo noru iš darbo atleistą Vladą Damulevičių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)