Apie 600 karių iš Pirmosios kavalerijos divizijos, priklausančios Pirmajai brigadai atvyks į Lenkiją ir Baltijos šalis spalį mokomosioms pratyboms su Aljanso narių kariais, pakeisdami šiuo metu ten tarnaujančius 173-osios oro desanto brigados karius, sakė atstovė spaudai leitenantė pulkininkė Vanessa Hillman.

„Tokia yra rotacija kas trys mėnesiai, – pažymėjo ji. – Pratybose pagrindinis dėmesys skiriamas mažų dalinių ir jų vadų mokymui“.

Be jau minėto dalinio, kariai iš „Geležinio žirgo“ brigados, kurios bazė yra Fort Hude Teksaso valstijoje, bus dislokuoti kartu su tankais „M-1 Abrams“ ir pėstininkų kovos mašinomis, sakė Pentagono atstovė.

Kalbos apie tai, jog būtina stiprinti Baltijos šalių ir Lenkijos saugumą, Ukrainos krizei pasiekus naują lygmenį, netyla jau kurį laiką. Trečiadienį NATO generalinis sekretorius Andersas Foghas Rasmussenas pareiškė, kad atsakydama į krizę Ukrainoje ir mėgindama atgrasinti Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną nuo situacijos eskalavimo Baltijos šalyse NATO rengiasi dislokuoti pajėgas naujai įkurtose bazėse Rytų Europoje.

Anot A.F. Rasmusseno, ateinančią savaitę Kardife įvyksiančiame NATO viršūnių susitikime bus mėginama išspręsti NATO viduje kylančius nesutarimus bei priimti sprendimą dėl pajėgų dislokavimo prie Rusijos sienų.