Tiesa, kol kas nė vienas kandidatas oficialiai nepranešė, kad dalyvaus mero rinkimuose.

Tačiau Kauno svaivaldybės koridoriuose jau sklinda kalbos, kas mes iššūkį dabartiniam merui konservatoriui Andriui Kupčinskui. Pats meras, kuris miestui su nedidele pertrauka vadovauja aštuonerius metus, taip pat nėra oficialiai patvirtinęs apie siekius likti miesto galva trečiajai kadencijai, tačiau kyla nedaug abejonių, kad A. Kupčinskas rinkimuose dalyvaus.

„Vieningas Kaunas“ iš pradžių svarstė net 7 galimų kandidatų pavardes. Dabar šis sąrašas sutrumpėjo iki 3.

DELFI žiniomis, tarp „Vieningo Kauno“ kandidatų yra „Anties“ lyderis, architektas Algirdas Kaušpėdas, verslininkas Visvaldas Matijošaitis ir buvęs vicemeras Povilas Mačiulis.

Kalbama, kad liberalai į mero rinkimus siųs Rimantą Mikaitį. Trumpai Kaunui vadovavęs R. Mikaitis DELFI teigė, kad kol kas nei jis pats asmeniškai, nei partija nėra apsisprendusi, ką deleguos į rinkimus. Tai turėtų paaiškėti rugsėjo mėnesį.

R. Mikaitis taip pat nebuvo linkęs komentuoti, kad kilo konfrontacija tarp jo ir kito galimo kandidato Eriko Tamašausko.

DELFI šaltinių teigimu, E. Tamašauskas, jei kandidatūros neparems liberalai, rinkimuose dalyvaus savo jėgomis. Ši versija nėra patvirtinta, o DELFI susisiekti su E. Tamašausku trečiadienį nepavyko.

Neabejojama, kad artėjant rinkimams atsiras ir daugiau pavienių kandidatų. Rinkimai vyks kitų metų vasario pabaigoje arba kovo pradžioje.