Antradienį renkasi valdančiųjų politinė taryba. Pirmas klausimas darbotvarkėje – J. Neverovičių į ministro postą delegavusios Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) tolesnis darbas koalicijoje. Vis dėlto prieš tai Vyriausybės nariai kviečiami į Prezidentūrą.

Prezidentūra praneša, kad D. Grybauskaitės susitikimas su Vyriausybės nariais prasidės 12 val. ir tęsis dvi valandas. Oficialus susitikimo tikslas: aptarti „svarbiausius naujo politinio sezono prioritetus, tarp kurių – gynybinio ir energetinio saugumo stiprinimas, sklandus euro įvedimas, socialinės atskirties mažinimas“.

DELFI primena, jog J. Neverovičius netikėtai perpildė premjero Algirdo Butkevičiaus kantrybės taurę. Nepaisant kategoriško premjero prieštaravimo, energetikos viceministre paskirta LLRA atstovė Renata Cytacka. Po šio akibrokšto A. Butkevičius nedelsdamas pasiūlė atleisti J. Neverovičių iš pareigų, o D. Grybauskaitė šį prašymą patenkino tą pačią dieną, kai jis buvo gautas.

LLRA tvirtina matanti galimybių į energetikos ministro postą vėl skirti J. Neverovičių. Socialdemokratai tokią galimybę atmeta.