Tai DELFI patvirtino socialdemokratas susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, kuris nuo antradienio laikinai eis energetikos ministro pareigas.

„Nereikalingas joks politinis sprendimas, jos nebeliks, nes pasitraukus ministrui traukiasi visa politinio pasitikėjimo komanda“, - sakė R. Sinkevičius.

Rimantas Sinkevičius
Klausiamas, kaip elgsis, jeigu Lietuvos lenkų rinkimų akcija vėl iš naujo siūlys R. Cytacką į energetikos viceministres, R. Sinkevičius buvo konkretus: „Nė neketinu jos skirti“.

Susisiekimo ministras, kuris laikinai pakeis J. Neverovičių, sakė, jog savo vadovavimo Energetikos ministerijai laikotarpiu skirs tik vieną viceministrą ir vieną patarėją – Aleksandrą Spruogį ir Rimą Varkulevičių. Vėliau komandą turės formuoti nuolatinis ministras.

DELFI primena, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė premjero teikimu atleido iš pareigų Lietuvos lenkų rinkimų akcijos į Vyriausybę deleguotą J. Neverovičių, kuris nesuderinęs su ministru pirmininku viceministre paskyrė vykdomojoje valdžioje nepageidaujamą Valdemaro Tomaševskio bendražygę R. Cytacką.

Premjeras Algirdas Butkevičius ne kartą priekaištavo energetikos ministrui dėl R. Cytackos elgesio ir nekompetencijos – ji išgarsėjo, kai prezidentę išvadino melage, ant savo namo Šalčininkų rajone nekėlė valstybinės vėliavos per dvi iš eilės Lietuvos šventes, tačiau iškėlė Lenkijos vėliavą per kaimyninės šalies valstybinę šventę.

Po prezidento rinkimų Vyriausybė grąžino įgaliojimus, todėl tarp Prezidentūros ir valdančiosios daugumos vyko derybos dėl ministrų ir viceministrų. D. Grybauskaitė pareikalavo, kad Vyriausybėje neliktų į „juodąjį sąrašą“ patekusių vieministrų, o premjeras panoro, kad J. Neverovičius dėl kompetencijos stokos atleistų R. Cytacką. Spaudžiamas V. Tomaševskio energetikos ministras ilgai nesiryžo atleisti R. Cytackos, o kai prezidentė ir Seimas iš naujo pritarė Vyriausybės sudėčiai, vėl ją paskyrė į pareigas. Tačiau premjero A. Butkevičiaus kantrybės taurė buvo jau perpildyta ir jis pareikalavo paties J. Neverovičiaus pasitraukimo.

J. Neverovičius skaičiuoja paskutines valandas savo poste

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) deleguotas energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius pirmadienį baigia eiti savo pareigas.

Jaroslavas Neverovičius ir Dalia Grybauskaitė
Energetikos ministerijos vyriausioji specialistė Ieva Petuškaitė BNS informavo, kad vadovaujantis Darbo kodeksu, pirmadienis formaliai yra paskutinė J.Neverovičiaus darbo diena. Nuo antradienio laikinai Energetikos ministerijai vadovaus susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Nors LLRA atstovai sako, kad J. Neverovičius vėl gali būti pakartotinai teikiamas į šias pareigas, A. Butkevičius sako, kad J. Neverovičiaus iš naujo neskirs į šias pareigas, jei tokį pasiūlymą pateiks LLRA.

Kai kurie politikai ir politologai sako, kad dėl energetikos viceministrės su premjeru į konfliktą įsivėlusi LLRA ieško pretekstų pasitraukti iš valdančiosios koalicijos.

Valdantieji antradienį aiškinsis susidariusią situaciją koalicijoje ir apsispręs dėl postų persiskirstymo.

Valdančiųjų Politinė taryba rinksis antradienio pavakarę.